BAE Systems

BAE Systems Bofors Utvecklingsavdelning söker Chef Programvara

BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

 

Om företaget

BAE Systems Bofors har ca 500 anställda och finns i Karlskoga, Karlstad och framöver även i Örebro. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive intelligent ammunition.

 

BAE Systems Bofors har under flera år stadigt expanderat och därmed ökat antalet medarbetare och vi förväntar oss fortsatt tillväxt framöver.

 

Med anledning av denna expansion inför vi en ny organisationsstruktur inom Utvecklingsavdelningen och söker därför en chef för Programvara till vår site i Karlskoga.

 

Hos oss på BAE Systems Bofors blir du en del av en välmående organisation där vi har kul tillsammans samtidigt som vi jobbar hårt för att uppnå våra mål. Detta är en perfekt tjänst för dig som har erfarenhet av programvaruutveckling och som trivs i rollen som ledare.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsbeskrivning

Programvara tillhör enheten Konstruktion som finns inom Utvecklingsavdelningen. Som Chef Programvara företräder du Programvarukonstruktion i enhetens ledningsgrupp samt har personalansvar för ca 25 medarbetare. Detta inkluderar personalplanering, utvecklingssamtal, lönesättning samt att säkerställa en god arbetsmiljö för alla medarbetare.

 

I dina arbetsuppgifter ingår även att:

 • Samordna, koordinera och fördela de samlade aktiviteterna inom området programvarukonstruktion.
 • Ha löpande och regelbunden dialog med chef för enheten konstruktion, sektionschefer inom produktområdena samt utvecklingsprojektledarna.
 • Säkerställa en god resursplanering i samråd med projekten.
 • Säkerställa att nödvändig produktkunskap finns inom området, både på kort och lång sikt.
 • Bidra i arbetet med att förbättra företagets processer samt systematiskt arbeta med att utvärdera och förbättra den egna funktionens arbetssätt.
 • Arbetsuppgifter enligt instruktioner, lagar och förordningar samt riskanalyser för den egna verksamheten.
 • Budgetera kapacitet samt kostnader för löner, utbildning, verktyg och andra personalomkostnader för funktionen.
 • Löpande följa upp funktionens produktions- och kostnadsutveckling och meddela avvikelser samt genomföra planerade aktiviteter.
 • Ansvara för kvalitén på underlag producerade av sektionen.

 

I tjänsten ingår såväl nationella som internationella kundkontakter.

Du rapporterar till Chef Konstruktion och ledningsgruppen för Konstruktion.

 

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har:

 • Ingenjörsexamen eller annan lämplig erfarenhet.
 • Minst 5 års relevant erfarenhet av arbete med programvaruutveckling.
 • Erfarenhet av ledande roller (t.ex. linjechef, projektledare).

 

Vi söker en driven och erfaren ledare med utmärkta samarbets- och kommunikationsförmågor. Du är skicklig inom administration och flexibel i ditt arbetssätt. Du har en systematisk och metodisk arbetsmetodik samt starka planeringsfärdigheter. Din tidigare erfarenhet av system- och programvaruutveckling gör att du har förståelse för dina medarbetares dagliga utmaningar. Erfarenhet av att använda programvaror för projektledning och teamkommunikation är ett plus. Du är beslutsam och handlingskraftig med fokus på att nå resultat. Med din passion och ditt engagemang inspirerar du ditt team och bidrar till vår gemensamma framgång.

 

BAE Systems Bofors erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Hos oss får du möjligheten till att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan och som chef på BAE Systems Bofors erbjuds du löpande chefsutbildningar och deltagande i interna chefs- och ledarskapsforum.

 

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt välutrustade gym. Företagets familjära känsla bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj.

 

Information och ansökan

En anställning på BAE Systems Bofors innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför det finns krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet.

 

 

Varmt välkommen med din ansökan! Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2024-08-31. Vi har semesterperiod till och med vecka 32, skickar du in din ansökan under semesterperioden kommer din ansökan behandlas när vi är tillbaka.

 

Placering: Karlskoga 

Start: Enligt överenskommelse

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Robert Gustavsson, tf Chef Konstruktion, 0586-733 737, robert.gustavsson@baesystems.se

Jeanette Hartman, Rekryterare, 0708-68 61 41, jeanette.hartman@baesystems.se

 

Fackliga kontaktpersoner:

Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586 – 733 655, marcus.eliasson@baesystems.se

Ulf Johansson, Unionen, 0586-733 357, ulf.johansson@baesystems.se

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Karlskoga

Län

Örebro län

Land

Sverige

Referensnummer

2024/164

Sista ansökningsdag

2024-08-31

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Karlskoga . Publicerat : 2 juli


Senaste jobben från BAE Systems

Alla jobb hos BAE Systems

Liknande jobb BAE Systems Bofors Utvecklingsavdelning söker Chef Programvara