BAE Systems

BAE Systems Bofors Utvecklingsavdelning söker Chef Elektronik

BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

 

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100 000 anställda.

 

Om företaget

BAE Systems Bofors har ca 500 anställda och finns i Karlskoga, Karlstad och framöver även i Örebro. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive intelligent ammunition.

 

BAE Systems Bofors har under flera år stadigt expanderat och därmed ökat antalet medarbetare och vi förväntar oss fortsatt tillväxt framöver.

 

Med anledning av denna expansion inför vi en ny organisationsstruktur inom Utvecklingsavdelningen och vi söker nu flera nya chefer till denna avdelning.

 

Har du ett brinnande intresse för elektronik? Är du dessutom en stark ledare som vill bli en del av en internationell och välmående koncern? Då kan vi ha rätt uppdrag för dig! Nu söker vi en chef inom Elektronik till oss på BAE Systems Bofors i Karlskoga.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsbeskrivning

Som Chef Elektronik samordnar, koordinerar och fördelar du det samlade aktiviteterna inom området elektronik. Vidare har du personalansvar för ca 20 medarbetare, vilket inkluderar personalplanering, utvecklingssamtal, lönesättning samt att säkerställa en god arbetsmiljö för alla medarbetare.

 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

 • Företräda elektronikkonstruktion i ledningsgruppen för konstruktion.
 • Ha löpande och regelbunden dialog med chef för enheten konstruktion, sektionschefer inom produktområdena samt utvecklingsprojektledarna.
 • Säkerställa att nödvändig produktkunskap finns inom området, både på kort och lång sikt.
 • Bidra i arbetet med att förbättra företagets processer samt systematiskt arbeta med att utvärdera och förbättra den egna funktionens arbetssätt.
 • Budgetera kapacitet samt kostnader för löner, utbildning, verktyg och andra personalomkostnader för funktionen.
 • Löpande följa upp funktionens produktions- och kostnadsutveckling och meddela avvikelser samt genomföra planerade aktiviteter.
 • Ansvara för kvalitén på underlag producerade av sektionen.

 

Du rapporterar till Chef Konstruktion och ledningsgruppen för Konstruktion.

 

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har:

 • Ingenjörsexamen eller motsvarande inom relevant tekniskt område.
 • Minst 5 års relevant erfarenhet av arbete med elektronikkonstruktion.
 • Erfarenhet av ledande roller (t.ex. linjechef, projektledare).
 • Erfarenhet av kalkylering och offertframtagning.

 

Vi söker en chef som utmärker sig genom sitt starka ledarskap och sin förmåga att driva teamet framåt. Du är en empatisk och lyhörd ledare som skapar en inkluderande arbetsmiljö. Du har en mycket god kommunikationsförmåga och du kan enkelt förmedla visioner och mål. Du har en flexibel och lösningsorienterad inställning, vilket gör att du effektivt hanterar utmaningar och förändringar. Din organisatoriska förmåga är stark, och du är skicklig på att planera och prioritera.

 

BAE Systems Bofors erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Hos oss får du möjligheten till att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan och som chef på BAE Systems Bofors erbjuds du löpande chefsutbildningar och deltagande i interna chefs- och ledarskapsforum.

 

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt välutrustade gym. Vår familjära känsla bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj.

 

Information och ansökan

En anställning på BAE Systems Bofors innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet.

 

Varmt välkommen med din ansökan! Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2024-08-31. Vi har semesterperiod till och med vecka 32, skickar du in din ansökan under semesterperioden kommer din ansökan behandlas när vi är tillbaka.

 

Placering: Karlskoga 

Start: Enligt överenskommelse

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Robert Gustavsson, tf Chef Konstruktion, 0586-733 737, robert.gustavsson@baesystems.se

Jeanette Hartman, Rekryterare, 0708-68 61 41, jeanette.hartman@baesystems.se

 

Fackliga kontaktpersoner:

Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586 – 733 655, marcus.eliasson@baesystems.se

Ulf Johansson, Unionen, 0586-733 357, ulf.johansson@baesystems.se

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Karlskoga

Län

Örebro län

Land

Sverige

Referensnummer

2024/159

Sista ansökningsdag

2024-08-31

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Karlskoga . Publicerat : 2 juli


Senaste jobben från BAE Systems

Alla jobb hos BAE Systems

Liknande jobb BAE Systems Bofors Utvecklingsavdelning söker Chef Elektronik