BAE Systems

BAE Systems Bofors söker Teknisk Projektledare Utveckling Ammunition

556204-1904

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

 

Om företaget

BAE Systems Bofors har ca 500 anställda och finns i Karlskoga, Karlstad och framöver även i Örebro. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

 

BAE Systems Bofors har under flera år stadigt expanderat och därmed ökat antalet medarbetare och vi förväntar oss fortsatt tillväxt framöver. Med anledning av denna expansion söker vi nu tekniska projektledare för utveckling av ammunitionsprodukter. Tjänsten är en nyckelbefattning inom utvecklingsavdelningen för att skapa framtidens produkter inom ammunitionsområdet. Företaget gör de närmaste åren en satsning på utveckling av nya vapensystem, pjäser och ammunition, och söker därför medarbetare som vill vara med på resan att utveckla framtidens produkter.

 

Arbetsbeskrivning

Arbetet kommer att innefatta projektledning av allt från förstudier på framtida koncept och teknologisprång eller nyutveckling och färdigställande av nya produkter till obsolethantering av befintliga produkter.

 

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Leda, genomföra och följa upp arbetet inom utvecklingsprojektet utifrån fastställda ekonomiska och tekniska ramar och riktlinjer.
  • Leda och coacha både mindre och större projektteam.
  • Konstruktionsansvar för delsystem.
  • Tillsammans med marknadsavdelning, kunder m.fl. planera för införande av nya förmågor i produkterna för att möta dagens och framtidens hotbild.
  • Rapportering till ledningsgrupp utveckling, projektägare m.fl.
  • Arbeta med ständiga förbättringar av arbetssätt och metoder.
  • Kontakter med kunder, underleverantörer och samarbetspartners.

Du blir en del av vår dynamiska och utvecklande miljö och kommer att ha ett nära samarbete med utvecklingsavdelningen, marknadsavdelningen, inköpsavdelningen, produktionsavdelningen men också ha många andra kontaktytor både internt och externt.

 

Du kommer inledningsvis att jobba parallellt med erfaren projektledare som mentor och efterhand ta alltmer eget ansvar för projekten och slutligen driva dem självständigt.

 

Då flera av våra utvecklingsprojekt sker i samarbete med andra företag är externa kontakter, både inom och utom Sverige, vanligt förekommande.

 

För den som är intresserad kommer det även att finnas möjlighet att jobba med utvecklingsprojekt inom EDA/EDF (European Defence Agency/European Defence Fund) vilket innebär samarbete med många olika företag i många olika europeiska länder.

 

Kvalifikationer och personliga egenskaper:

Vi tror att du har högskoleutbildning inom teknisk kompetens eller innehar likvärdiga kunskaper alternativt officersutbildning. Tjänsten kräver god initiativförmåga, förmåga att arbeta strukturerat, ha lätt för att samarbeta och kommunicera, god social kompetens samt ha god förmåga att planera och dokumentera projektarbetet.

 

Som person är du drivande, nytänkande, strukturerad och tycker om att jobba i en kreativ miljö. Du trivs med att leda arbete och har en coachande och tydlig ledarstil där du förmår att entusiasmera människor. Din kommunikativa sida är god och du har goda kunskaper i såväl svenska som i vårt koncernspråk engelska i både tal och skrift.

 

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du är motiverad att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. 

 

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider.

 

Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

 

Information och ansökan

En anställning på BAE Systems Bofors innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka.

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Sista datum för ansökan är 2024-08-31

Placeringsort: Karlskoga 

Start: Enligt överenskommelse

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Stefan Lagerqvist, Chef Utveckling Ammunition, 0586-733 160

Jeanette Hartman, HR, 070-868 61 41

 

Fackliga kontaktpersoner:

Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586 – 733 655, marcus.eliasson@baesystems.se

Ulf Johansson,Unionen, 0586-733 357, ulf.johansson@baesystems.se

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

efter överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Karlskoga

Län

Örebro län

Land

Sverige

Referensnummer

2024/175

Sista ansökningsdag

2024-08-31

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Karlskoga . Publicerat : 8 juli


Senaste jobben från BAE Systems

Alla jobb hos BAE Systems

Liknande jobb BAE Systems Bofors söker Teknisk Projektledare Utveckling Ammunition