Skanska

HR Partner Bergmaterial - Rikstäckande

Region Bergmaterial har ca 310 anställda och är landets största leverantör av bergmaterialprodukter. Vi har verksamhet över hela landet i form av täkter, terminaler och entreprenader. Vår verksamhet handlar till stor del om att se till att våra kunder får den bästa lösningen med hög service och rätt kvalité utifrån deras behov. Detta gör vi genom att ha de bästa medarbetarna, effektiva arbetssätt och utrustning förenat med etableringar där marknaden och våra kunder finns. Våra kunder är entreprenadföretag, kommuner, åkerier och självklart våra kollegor internt i Skanska. 

Vi är en region med höga mål och ambitioner där vi har en inkluderande kultur, jobbar i team, samarbetar, följer beslutade strukturer och lever våra värderingar. Vi har roligt tillsammans helt enkelt! 

Vi söker nu en ny passionerad kollega till HR-teamet, när Ulrica Haquinius, Region Bergmaterials nuvarande HR-partner, går vidare till nya HR-utmaningar inom Skanska. I rollen ingår personalansvar för en HR-generalist. HR-partner rollen ingår i HR-linjestöd Skanska Industrial Solutions, som består av 11 ambitiösa och affärsorienterade HR-proffs. Tillsammans skapar vi förutsättningar för cirka 350 chefer att lyckas attrahera rekrytera utveckla och behålla de bästa och mest engagerade medarbetarna. Vi vill ha kul tillsammans och strävar efter att jobba coachande och stödjande, med verksamhetens bästa i fokus. Som HR-partner på Bergmaterial är du, tillsammans med en HR-generalist ansvarig för ett rikstäckande HR-arbete. Ni jobbar tillsammans som ett team och du skapar förutsättningar för HR-generalisten att lyckas och utvecklas. Du rapporterar till HR-chefen för Industrial Solutions Anna Högborg. 

Fokus och utmaningar: 

Ett framgångsrikt ledningsgrupparbete är viktigt för regionens framgång, där du ingår som en del i teamet. Du bidrar affärsinriktat i samtliga frågor och driver specifikt HR-området proaktivt och strategiskt i linje med regionens affärsplan. Du arbetar nära regionens chefer genom att skapa förtroende, coacha och få genomslag tillsammans. 

Säkerställa operativt HR-stöd till regionens cirka 50 chefer och 300 medarbetare inom områdena attraktion och rekrytering, facklig samverkan, arbetsrättslig hantering, värdegrundsarbete, medarbetarmätning, utbildnings- och utvecklingsinsatser, rehabilitering och lönesättning. Till din hjälp finns affärsstödjande HR-processer och HR-kollegor. 

Driva regionens successionsarbete, arbeta proaktivt för långsiktig bemanning och kompetensutveckling och professionellt rekryteringsarbete. Du skapar förutsättningar för en lärande organisation med kontinuerlig och affärsstödjande kompetensutveckling. 

Driva utveckling av en sund företagskultur som en attraktiv, värderingsstyrd och professionell arbetsgivare. Du är en nyckelperson som inspirerar och stärker chefer i värderingsstyrt, kommunikativt, inkluderande ledarskap. Våra värderingar styr vårt HR-arbete och det är viktigt att det stämmer med dina egna värderingar för att du ska trivas hos oss. Vi söker dig som har förmåga att inspirera och driva HR frågor tillsammans med dina kollegor. 

HR-partner rollen ingår i HR-linjestöd Skanska Industrial Solutions, som består av 11 ambitiösa och affärsorienterade HR-proffs. Tillsammans skapar vi förutsättningar för cirka 350 chefer att lyckas attrahera rekrytera utveckla och behålla de bästa och mest engagerade medarbetarna. Vi vill ha kul tillsammans och strävar efter att jobba coachande och stödjande, med verksamhetens bästa i fokus. 

Som HR-partner på Bergmaterial är du, tillsammans med en HR-generalist ansvarig för ett rikstäckande HR-arbete. Ni jobbar tillsammans som ett team och du skapar förutsättningar för HR-generalisten att lyckas och utvecklas. Du rapporterar till HR-chefen för Industrial Solutions Anna Högborg. 

Vem är du och vad du har gjort 

Vi söker dig kommunikativa och kunniga HR-partner med kvalificerad erfarenhet av affärsinriktat och proaktivt HR-arbete. Du har god överblick, prioriterar tryggt och har erfarenhet av att arbeta med en organisation i förändring. I ditt arbete gillar du att jobba strategiskt, men också att omsätta strategi i det konkreta praktiska. För att lyckas behöver du integritet och väl utvecklad förmåga att prioritera och driva HR- frågor tillsammans med linjens chefer och verksamhet. Du gillar människor, är utvecklingsinriktad och har genomslag i organisationen med ditt coachande förhållningssätt. Du är en van relationsbyggande förhandlare och har god kunskap inom arbetsrätt och kollektivavtalstolkning. 

Vi ser positivt på att du har erfarenhet från HR-arbete i olika typer av verksamhet, och gärna att du arbetat med både tjänstemanna- och yrkesarbetarfrågor. Du har akademisk utbildning inom HR eller motsvarande. 

I tjänsten förekommer resor inom Sverige. Vi eftersträvar virtuella möten, verksamheten är dock geografiskt utspridd och du behöver vid behov kunna resa i snitt två till tre dagar per vecka. 

Är du den vi söker? Skicka din ansökan redan nu! 

Vi vill att du bifogar ditt CV och personliga brev i din ansökan. Sista dag att meddela oss ditt intresse är den 4 juli men sök redan nu, för vi är nyfikna på att veta mer om dig. Har du några frågor? Kontakta HR chef Anna Högborg eller Regionchef Gustaf Werner. 

Välkommen med din ansökan!

   

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss.  

 

Jobb

 Personal/HR

Plats

 Sverige 

Organisation

 SKANSKA SVERIGE AB.

Anställningsstatus

 Tillsvidare

 Kontaktinformation

Anna Högborg, 010-448 25 02

Sista ansökningsdag: 2017-jul-04, 23.59.00

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 4 juli . Arbetsort : Hela landet . Publicerat : 19 juni

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb HR Partner Bergmaterial - Rikstäckande