Unionen

Vill du påverka framtidens arbetsliv? Unionen söker en UX-designer

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

 

Arbetslivet förändras i snabb takt liksom förväntningarna på hur Unionen ska erbjuda medlemmar och förtroendevalda möjlighet att påverka villkor, få tillgång till kunskap, kompetensutveckling och service. Vi vill ta vara på digitaliseringens potential för att erbjuda våra användare möjligheter till framgång, trygghet och glädje i arbetslivet på ett relevant och efterfrågat sätt. För oss är det en grundsten att inkludera medlemmar, förtroendevalda och potentiella medlemmar i tjänsteutvecklingen i ett användarcentrerat arbetssätt. 

 

För att fortsätta bygga vår förmåga söker vi nu en erfaren UX-designer.  

 

Det här gör du hos oss

Som UX-designer driver du tillsammans med tjänstedesigner, UX-designer, UI-designer, utvecklare och produktteam ett behovsdrivet arbetssätt för att leverera användarcentrerade lösningar.

 

Din roll på Unionen är både strategisk och operativ. Du kommer, tillsammans med nuvarande tjänste- och UX-designer, hjälpa organisationen att jobba användarcentrerat utifrån vår designprocess. Du kommer ha stort fokus på konceptutveckling och användarinvolvering. 

 

Du arbetar aktivt genom hela designprocessen: utforskar, analyserar och visualiserar behov, tar fram konceptförslag och prototyper på användarvänliga tjänster, genomför workshops och användningstester samt deltar i utvecklingsarbete utifrån dessa insikter. 

 

Vem söker vi?

Vi tror att du är genuint nyfiken på människor, generös med din kunskap, noggrann och gillar att utgå från både användar- och affärsnytta. Du triggas av att lösa komplexa utmaningar och har förmåga att målgruppsanpassa idéer och koncept, är analytisk och har förmågan att växla mellan detaljer och helhetsperspektiv.

 

Arbetet ställer höga krav på självständighet och förmåga att prioritera. Du är bra på att inkludera både användare och kollegor i ditt arbete och trivs med att entusiasmera och visa på möjligheter med digitala lösningar.

 

Du har goda kunskaper om kvalitativ research och analys samt erfarenhet av att arbeta med kundresor för att visualisera och dokumentera användarupplevelser. Du är också intresserad av hur kvalitativa och kvantitativa data kan samspela längs designprocessens väg. Du har kunskap om att ta fram koncept/prototyper och vidareutveckla/testa dessa i nära dialog med användare, intressenter och utvecklingsteam.

 

Kvalifikationer

• Har flera års erfarenhet av arbete som UX-designer.

• Har erfarenhet av att leda alla delar i en designprocess (dvs. allt från insiktsarbeten och strategier till möten/workshops samt att visualisera, iterera och presentera koncept och prototyper).

• Är analytiskt lagd och har kreativ höjd samt förmåga att visualisera koncept.

• Gärna erfarenhet av att ta fram kundresor (user journeys).

• Har kommunikativ kompetens, såväl muntlig, skriftlig som visuell.

• Tycker om att ha många kontaktytor, att jobba tillsammans och att dela med dig av din kunskap till andra.

• Sprider positiv energi har ett starkt driv och fokus mot leverans.

 

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med tillträde enligt överenskommelse (provanställning kan komma att tillämpas).

 

Tjänsten är placerad på Unionens förbundskontor på Olof Palmes gata 17 i Stockholm inom Enheten för medlem, marknad och kommunikation på Sektionen för digitala medlemstjänster.

 

Månadslön och i övrigt goda villkor enligt kollektivavtal.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 31 mars. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

 

Kontakt

Sektionschef: Pia Snäcke, 0730-78 76 01, pia.snacke@unionen.se

UX-designer: Frida Kull, 072-749 56 68, frida.kull@unionen.se

Kontaktombud: Per Starck, 072-455 07 06, per.starck@unionen.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 17 mars

Kategorier : Data & IT Försäljning & Marknadsföring


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb Vill du påverka framtidens arbetsliv? Unionen söker en UX-designer