Unionen

Unionen söker en biträdande förbundsjurist med inriktning mot försäkringsrätt, vikariat

Stockholm
Enheten för Avtal och Politik
Sista ansökningsdag: 2021-08-16

   

Vill du få kraft att göra skillnad?
Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Enheten för avtal och politik ansvarar för den centrala och strategiska samordningen för Unionens förhandlingsverksamhet. Enheten spelar en viktig roll i arbetet med att försvara och utveckla den svenska arbetsmarknadsmodellen. Enheten är uppdelad i tre sektioner; Politik (POL), Förhandling, utbildning, stöd och avtalshandläggning (FUSA) samt Juridik, försäkring och avtalssamordning (JFA).  

På sektionen för juridik, försäkring och avtalssamordning finns för närvarande fyra team. Unionens förbundsjurister med inriktning försäkringsrätt är placerade i team pension- och försäkring. På sektionen finns även ett team med specialistfunktioner såsom experter och specialister inom avtalsfrågor och EU-rätt m.m. samt två team med inriktning arbetsrätt. 

Unionens sektion för juridik, försäkring och avtalssamordning söker nu en biträdande förbundsjurist med inriktning mot försäkringsrätt för vikariat. Tjänsten är placerad på förbundskontoret i Stockholm i nyrenoverade lokaler.

 

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder dig ett spännande arbete med kvalificerade frågor i en kunskapsintensiv organisation.

Genom medlemskap i Unionen har medlem normalt rätt till rättshjälp i frågor som har koppling till arbetet. Som biträdande förbundsjurist arbetar du främst med att självständigt handlägga tvistiga arbetsskadeärenden och arbetslöshetsersättningsärenden för förbundets medlemmar. Du deltar också i förbundets interna arbete.

I arbetsuppgifterna ingår huvudsakligen att självständigt driva medlemmars talan i domstol. Det förbundsinterna arbetet består i att delta i vår rådgivningsverksamhet till förbundets anställda på såväl förbundskontoret som regionkontoren, att delta i utvecklingsarbete inom organisationen och att göra rättsutredningar. 

Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på självständighet, juridiska kunskaper samt hög arbetskapacitet och samarbetsförmåga. Det är viktigt att ha en god kommunikativ förmåga och förmåga att fatta snabba beslut. 

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har juristexamen och ser gärna att du har erfarenhet från förvaltningsdomstol eller annan försäkringsrättslig erfarenhet. Notarietjänstgöring eller annan processerfarenhet är meriterande. Vi utgår från att du har ett särskilt intresse för socialförsäkringsfrågor. Du ska vara utåtriktad, pedagogisk, drivande, bra på att inge förtroende samt ha lätt för att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift.    

 

Omfattning
Vikariat på heltid, 10 månader. Tjänsten tillträds omgående eller enligt överenskommelse. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal.

 

Ansökan
Sista ansökningsdag 16 augusti 2021

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas omgående eller under ansökningstiden. 

 

Kontakt
För frågor under ansökningstiden, vänligen kontakta Erika Ejderhamn Roupé, sektionschef tillika förbundsjurist, 08-504 15 308

Josefin G Nilsson, teamchef, 08-504 16 137

David Hellman, facklig kontakt och förbundsjurist, 08-504 15 832 (efter 16 aug)

 

 

 

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 16 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 2 juli

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb Unionen söker en biträdande förbundsjurist med inriktning mot försäkringsrätt, vikariat