Unionen

UI-designer till Unionen

Vill du få kraft att göra skillnad?
Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Enheten Marknad och Kommunikation ansvarar bland mycket annat för att Unionens digitala kanaler levererar värde i form av innehåll och digitala tjänster. Nu söker vi en User Interface designer till enheten för att utveckla Unionens digitala närvaro.


Beskrivning
Som UI-designer jobbar du med kanalteamet för unionen.se med ansvar för att hålla ihop och utveckla design och UI för Unionens externa digitala kanaler - främst extern webb, men det kan även innefatta app. Unionen utforskar även röststyrning.

Du arbetar med komplexa flöden för inloggade och öppna tjänster och funktioner och har i uppdrag att ständigt förbättra och förenkla för användaren. I rollen ingår att förvalta och utveckla Unionens digitala designsystem och att kommunicera dess koncept och funktion.

Som UI-designer kommer du att jobba nära produktägare, kravanalytiker och utvecklare som tillsammans strävar efter att leverera den bästa användarupplevelsen.


Vem söker vi?
Vi söker dig som inte tvekar att anta nya utmaningar, som gillar förändring och triggas av att lösa komplexa utmaningar för att skapa värde för både användare och Unionen.

Du är van att jobba med att förädla mockups till färdigt designunderlag till utvecklare. Du är även van att med hjälp av data eller användarinsikter iterera fram nya lösningar och funktioner. Du har ett stort driv och vilja att visualisera koncept och du bidrar med idéer och lösningsförslag utifrån användarbehov samt säkrar kvaliteten med användbarhetstester.

Du är kommunikativ och har förmåga att på ett övertygande men ödmjukt sätt förmedla det användarcentrerade perspektivet. Du pratar och skriver flytande svenska.

Du har minst tre års erfarenhet som UI-designer för webb.

Vi ser gärna att du har: 
• Examen från en designskola antingen i Sverige eller utomlands
• En relevant portfolio med case från olika branscher och tjänster/funktioner
• Nyfikenhet och intresse av design, teknik och utveckling
• Verklig passion för att ta fram produkter och tjänster som användare förstår och tycker om
• Vana av att arbete med insikter från data, multivariata tester såväl som användartester, fysiska och online
• Vana att arbeta med tillgänglighet som WCAG
• Progressiv förmåga, vilja att ligga i utvecklingens framkant, hela tiden testa nytt
• Vana att omsätta varumärke i designlösningar

Unionen eftersträvar mångfald i alla avseenden.


Omfattning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Provanställning kan tillämpas. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal.
Tjänsten finns på Olof Palmes gata 17 i Stockholm, resor i tjänsten kan förekomma.

Ansökan
Intervjuer sker löpande, varmt välkommen att söka redan idag! Sista dag för ansökan är 10 april 2020.

Kontakt
Johan Östrand, webbansvarig, johan.ostrand@unionen.se 08-504 152 36
Tomas Selander, facklig kontakt, tomas.selander@unionen.se 08- 504 151 13
Tomas Lovén, sektionschef, tomas.loven@unionen.seAnsök nu

Sista ansökningsdag : 10 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 mars

Kategorier : Data & IT


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb UI-designer till Unionen