Unionen

Politisk sekreterare till Unionen

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

 

Om rollen

Tjänsten politisk sekreterare är placerad på sektionen för press och opinion som leds av press- och opinionschef som har ansvar för genomförande av förbundets pressinsatser och påverkansarbete. Här samlas funktioner som jobbar med public affairs, press, mediestrategi och PR. Unionens påverkansarbete syftar till att bidra till ett bättre arbetsliv för privatanställda tjänstemän och ringas in av förbundets prioriteringar och opinionsplan.

 

Politisk sekreterare är en stödjande funktion som genom sitt uppdrag och arbete bidrar till att skapa synlighet och genomslag för Unionens frågor och centrala företrädare. Genom att skapa förutsättningar för och bistå i företrädares åtaganden och aktiviteter bidrar politisk sekreterare till att stärka Unionens påverkansarbete, politiska inflytande på den nationella arenan och förbundets roll i offentliga sammananhang.

 

Arbetsuppgifter för politisk sekreterare:

• Tillse kvalificerade och kvalitetssäkrade underlag till aktiviteter, arbetsplatsbesök, framträdanden och olika typer av möten.

• Vara en resurs i både långsiktiga frågor samt de frågor som förbundet vill sätta på agendan och uppnå resultat inom. 

• I samarbete med relevanta funktioner proaktivt arbeta för att talespersoner deltar i för förbundet relevanta publika aktiviteter, konferenser samt nätverk och möten.

• I samarbete med relevanta funktioner tillse arbetsplatsbesök för presidiets räkning.

• Vid behov tillse att sakinnehållet i t ex debattartiklar och talepunkter motsvarar den inriktning och de prioriteringar förbundet slagit fast.

• Omvärldsbevakning.

 

Du erbjuds

Här erbjuds du ett meningsfullt och utvecklande arbete där du får arbeta med synlighet för Unionens beslutade prioriteringar. Vi jobbar mitt i Stockholm på en inbjudande, aktivitetsbaserad arbetsplats och har möjlighet att till viss del jobba från annan plats.

 

Omfattning 

Tjänsten är ett vikariat på heltid under perioden: 1 maj 2024 till 30 april 2025. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal. 

 

Ansökan 

Varmt välkommen att ansöka senast 2024-04-14. Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringsperioden löpt ut. Unionen värdesätter olikheter i arbetsgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. 

 

Kontakt 

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta: 

Josefin G Nilsson, sektionschef, Josefin.G-Nilsson@unionen.se, tel: 08-50416137

Daniel Långström facklig kontakt, daniel.langstrom@unionen.se, tel: 08-50415303

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 14 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 mars

Kategorier : Kontor & Administration Media & Journalistik


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb Politisk sekreterare till Unionen