Unionen

Operativ projektledare PPC (pay-per-click) till Unionen

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre. 

 

Vi söker nu en operativ projektledare med fokus på pay-per-click till sektionen Medlem och värvning. Teamet består av analytiker och strategiska projektledare med syfte att bygga varumärke och värva nya medlemmar. 

 

Arbetsbeskrivning

I dagsläget hanterar Unionen flertalet av sina digitala medieköp med hjälp av externa konsulter, och tanken med denna nya tjänst är att minska konsultberoendet och höja den interna kompetensen inom framför allt PPC.

 

Vi söker dig som kan hantera och utveckla Unionens digitala köp via framför allt Google Ads, Bing och Facebook. Du ska självständigt kunna rekommendera bästa strategier för att maximera nyttan med medieinvesteringar i kanalerna, såväl som att operativt genomföra och optimera dessa i respektive annonssystem. Du kommer dessutom att få beställaransvar för Unionens affiliateprogram. Till ditt stöd har du en sektion med projektledare och analytiker med stor vana inom digital marknadsföring, en inhousebyrå samt webbredaktörer som tar fram kreativt innehåll.

 

Som operativ projektledare för Pay-per-click gör du skillnad genom att:

• Arbeta strategiskt och operativt genom att ansvara för att köpa och optimera Unionens digitala köp inom Google Ads (ffa Adwords) och Bing.

• Ansvara för köpt distribution inom paid social till exempel Facebook, Instagram med flera.

• Ansvara för Unionens affiliatemarknadsföring.

• Jobba tillsammans med projektledare och analytiker på Marknad och Värvning för att proaktivt använda köpta kanaler på bästa sätt för att maximera medlemsvärvning såväl som stärka varumärket.

• Etablera och upprätthålla strukturer samt arbetsprocesser för den digitala försäljningen med övriga stakeholders

• Arbeta tillsammans med analytiker på Unionen för att utveckla uppföljning och utvärdering av organisationens marknadsföring.

• KPI-rapportering

 

Arbetsuppgifterna genomförs både digitalt och fysiskt.

 

Unionen erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt, och utvecklande arbete som förbättrar för samhället, medlemmen och vår organisation.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetat med operativt PPC-arbete hos ett företag eller på byrå. Du bör ha:

• Erfarenhet av att operativt hantera och optimera Google Ads och Bing. Huvudfokus är på SEM då detta är den största medieinvesteringen i dagsläget, men även Youtube-distribution är meriterande. Du jobbar med att hålla låg CPA och maximera konverteringar genom anpassade budgivningsstrategier per kampanjer och annonsgrupper, samt utveckla innehållet mot mer responsiva och dynamiska annonser.

• Ca 3-5 års erfarenhet av att hantera och optimera annonsköp på Facebook/Instagram (Meta). Du är väl förtrogen med ads manager och kan arbeta med olika typer av budstrategier och målgruppsurval för att maximera genomslaget för olika innehållsformat och placeringar. Arbete med andra sociala kanaler är också meriterande.

• Erfarenhet av arbete med affiliateprogram är meriterande.

• Hög kunskapsnivå inom e-commerce och de större tekniska plattformarna för annonsdistribution och optimering - såväl som goda kunskaper inom spårningstekniska lösningar.

• Akademisk utbildning inom ett relevant fält är meriterande, såväl som certifieringar i exempelvis Google Ads.

 

I rollen som operativ projektledare PPC är följande egenskaper viktiga:

• Du bör vara resultatorienterad och gilla att ta eget ansvar kopplat till tydliga mål som CPA och antal nya medlemmar.

• Du är analytisk och strukturerad och kan omvandla analysen till operativ verksamhet.

• Du har god samarbetsförmåga och kan bidra med din expertis i olika projekt.

 

Unionen värdesätter olikheter i arbetsgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Välkommen att söka!

 

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse

Månadslön och i övrigt goda villkor enligt kollektivavtal. Kontoret är vår primära arbetsplats och visst arbete kan även utföras från hemmet eller annan plats.

 

Ansökan

Sista dag för ansökan är 6 juni 2023. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum löpt ut. Varmt välkommen att söka redan idag!

 

Ansök med CV och motivationsbrev där du svarar på två frågor: Varför vill du ha den här tjänsten och vad tänker du att du kan bidra med hos oss?

 

Kontakt

Johan Fernstedt, Marknadschef, tel: 073-665 899, e-post: Johan.fernstedt@unionen.se

Kristina Jalkner, facklig kontakt, tel: 0727097063, e-post: kristina.jalkner@unionen.se

Adress: Olof Palmes gata 17 i Stockholm

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 6 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 maj

Kategorier : Försäljning & Marknadsföring Projektledning


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb Operativ projektledare PPC (pay-per-click) till Unionen