Unionen

HR-specialist till Unionen

Gillar du att ha koll, är du intresserad av att driva förändringsarbete och utveckla smartare arbetssätt? Om du lockas av en tjänst där du får kombinera dina kunskaper inom arbetsrätt, arbetsmiljö, förhandling, lön och nyckeltal med din analytiska sida för att skapa de bästa förutsättningarna för verksamheten kan du vara den nya kollega vi letar efter.  

 

Unionens HR-enhet utvecklar, förvaltar och håller ihop Unionens interna personalpolitik så att den stödjer förbundets förmåga att nå sina mål. Enheten är ett aktivt stöd till Unionens linjechefer inom samtliga HR-processer. HR-enheten består av sektionerna Villkor och lön samt Talent Management. På Villkor och lön är vi idag sju medarbetare och nu söker vi en HR-specialist med inriktning arbetsrätt, arbetsmiljö, förhandling, lön och nyckeltal.    

 

Om tjänsten 

I din roll som HR-specialist på Unionen kommer du självständigt driva frågor på såväl operativ som strategisk nivå. Du säkerställer efterlevnad, bevakar förändringar gällande lagstiftning och kollektivavtal samt är drivande vid samverkan och förhandling avseende rutiner, arbetssätt och avtal inom dina områden. Du ansvarar för att utveckla, analysera och rapportera HR-relaterade nyckeltal. Du ansvarar också för årliga lönerelaterade forum och aktiviteter. 

 

I rollen ingår också att:  

 • Genomföra partssamverkan och förhandling inom samtliga till HR inkommande ärenden.
 • Utreda lönerelaterade ärenden.  
 • Ta fram och sammanställa kvalitetsrapporter.  
 • Ge stöd till våra chefer genom statistik och nyckeltal.  
 • Hantera utredningar, rådgivning och administration av inkommande ärenden. 
 • Genomföra interna utbildningar och informationsinsatser inom dina områden.   

Här erbjuds du ett professionellt, meningsfullt och utvecklande arbete som förbättrar för samhället, medlemmen och vår organisation.   

 

Kvalifikationer  

 • Högskoleutbildning eller motsvarande inom HR eller juridik. 
 • Erfarenhet av arbete inom Compensation & Benefit på kvalificerad nivå.
 • Goda kunskaper inom kollektivavtalade villkor såsom pension, försäkring och lön samt inom arbetsrätt och arbetsmiljö. 
 • Erfarenhet av facklig partssamverkan och förhandling i rollen som arbetsgivarföreträdare.
 • Du kan ta fram personalstatistik och är intresserad av att hantera och utveckla data inom HR-området. 
 • Erfarenhet av att driva och utveckla HR-processer och projekt. 
 • Generellt god systemvana och mycket goda kunskaper i excel. 
 • Mycket goda språkkunskaper i svenska och god förmåga att ta fram och kommunicera tydlig och klargörande information till olika målgrupper. 

I den här rollen behöver du ha ett strukturerat och metodiskt arbetssätt, ett aktivt självledarskap och gott omdöme. Din analytiska förmåga är välutvecklad, du kan se mönster och samband, förstå och analysera problem och göra rationella bedömningar. 

 

Du är social, nyfiken, lyhörd, drivande och resultatorienterad samt trivs i en roll där du tar mycket ansvar, agerar självständigt och inom yttre ramar tar egna initiativ. 

 

Du har en god social och kommunikativ förmåga i kombination med ett prestigelöst förhållningssätt och är trygg med att kommunicera och engagera på olika nivåer i organisationen. I arbetsgruppen är du en generös person som gärna bidrar med kunskaper i dialog med dina kollegor. Vi eftersträvar mångfald i alla avseenden.   

 

Omfattning  

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal. Tjänsten finns i Stockholm.  

 

Ansökan 

Välkommen med din ansökan senast 21 augusti 2022. 

 

Kontakt 

 Maria Fröberg Tysk, sektionschef Villkor och lön, maria.froberg-tysk@unionen.se , 072-5436517   

Cridde Ahlborg, facklig kontakt, cridde.ahlborg@unionen.se , 08-50415350    

 

Unionen, Olof Palmes gata 17, Stockholm 

Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre. 

 

 

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 juni

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb HR-specialist till Unionen