Unionen

Gruppchef till Region Skaraborg/Väst

Vill du få kraft att göra skillnad?
Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Unionen Skaraborg/Väst har kontor i Trollhättan och Skövde och ger service och stöd till över 25 500 medlemmar. Alla vi som arbetar här står för omtanke, professionalism och utveckling och vi gör skillnad för våra medlemmar varje dag. Nu söker vi en gruppchef.


Arbetsbeskrivning
Vi söker en gruppchef som ansvarar för och leder regionens 13 ombudsmän – alla med god erfarenhet och kompetens inom sin befattning. Ombudsmännen finns både i Trollhättan och Skövde. Som gruppchef förväntas du fördela din tid mellan båda kontoren, vilket innebär att du delvis leder på distans.

Som gruppchef ingår du i ett regionledningsteam tillsammans med regionchefen. Ledningsteamet ansvarar för att göra strategiska prioriteringar och medverka till lärande inom hela regionens arbetsgrupp. För regionledningen är det viktigt att se sammanhang, skapa en helhetsbild och ta strategiska beslut. Regionledningen skapar också förutsättningar för att organisationen ska kunna leverera mot både kvalitativa och kvantitativa mål med utgångspunkt i kongressens beslut.

Unionen har tydliga processer och verktyg för resultat och måluppfyllnad. Du som ledare förväntas ha erfarenhet av liknade arbetssätt.


Arbetsuppgifter

• Utveckla gruppen till ett framgångsrikt team med ett kreativt arbetsklimat som motiveras av uppsatta mål och uppnår resultat såväl individuellt som i grupp
• Personalansvar för i dagsläget 13 medarbetare samt råd och stöd till övriga medarbetare på regionkontoret
• Ansvara för arbetsmiljö och arbetsfördelning inom gruppen
• Ansvara för att tillsammans med gruppen arbeta fram strategier, arbetsmetoder och förhållningssätt
• Verksamhetsplanering, ekonomistyrning och uppföljning
• Medverkan i regionens övergripande ledning och utveckling


Kvalifikationer
Som ledare i Unionen förväntas du dela vår vision, målbild och utvecklingsresa. Du tar i besluts­fattandet ett helhetsansvar för förbundet i stort, inte bara den egna verksamheten. Utvecklingsresan kräver att du är förändringsbenägen, flexibel, jobbar med ständiga förbättringar och vågar tänka nytt. Du ska ha mod att driva och effektivisera den egna verksamheten och fatta beslut, samt ha god självinsikt och samarbetsförmåga, vara relationsbyggande och resultatorienterad.

Du förväntas ha en tydlighet i att kommunicera mål och förväntningar, ramar och spelregler. Den kommunikativa förmågan innefattar även att ha kompetens och mod att kunna ge och ta emot feedback, skapa tydlighet och coacha medarbetare till måluppfyllnad och utveckling. Kunskap om social och organisatorisk arbetsmiljö är också viktig.

Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning i t ex personal- och arbetslivsfrågor, kommunikation, opinion, ekonomi eller arbetsrätt, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Du behöver ha erfarenhet av ombudsmannaarbete, alternativt förhandlingsvana på tex arbetsgivarsidan, då du som gruppchef kommer att leda medarbetare som jobbar bla i förhandlingsarbetet och själv jobba med ärendefördelning och dagligt stöd.

Det är meriterande men inte nödvändigt att du har jobbat som chef - men du behöver ha mycket goda ledaregenskaper och vara bra på förändringsledning. 

Körkort för bil är en förutsättning då du förväntas kunna arbeta inom hela regionen.


Omfattning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.
Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal.

Ansökan
Varmt välkommen att ansöka senast 2020-05-27

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta:
Regionchef Johan Bäcklund, 0520-49 41 66, johan.backlund@unionen.se
Facklig kontakt Anette Hellgren 0520-49 41 71, anette.hellgren@unionen.se

Unionen värdesätter olikheter i arbetsgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden.Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 10 timmar . Arbetsort : Trollhättan . Publicerat : 14 maj

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans HR & Organisation Juridik Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb Gruppchef till Region Skaraborg/Väst