Unionen

Dataskyddsspecialist till Unionen

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

 

Om tjänsten 

Tjänsten dataskyddsspecialist ingår i arbetsområdet Regelefterlevnad som supporterar organisationen med utbildning, vägledning och aktivt deltagande i frågor som berör områden inom regelefterlevnad. Funktionerna ansvarar för att säkerställa att områdets arbete möter lagstiftarens krav samt anpassas till verksamhetens behov och förutsättningar.

 

Ditt arbete inkluderar även att:

• stödja och delta i arbetet med att implementera, upprätthålla och förbättra våra styrdokument för dataskydd, samt de rutiner och processer som hör till den

• genomföra och delta i risk- och konsekvensbedömningar inom dataskydd och informationssäkerhet, samt följa upp och dokumentera resultaten och eventuella avvikelser

• ge råd och vägledning till verksamheten i frågor som rör dataskydd och informationssäkerhet, till exempel vid införande av nya system, tjänster eller produkter, vid hantering av personuppgifter och andra känsliga uppgifter, och vid incidenter eller klagomål

• bidra till att utveckla och sprida kunskap och medvetenhet om dataskydd i organisationen

• arbeta målinriktat mot efterlevnad av lagar och föreskrifter som rör informationssäkerhet och dataskydd

• utvärdera och implementera säkerhetslösningar som brandväggar, antivirusprogram och krypteringsteknik

• utföra säkerhet- och regelefterlevnadskontroller för att upptäcka och åtgärda brister

• hantera incidenter som rör informationssäkerhet och dataskydd, inklusive att undersöka och rapportera om incidenter och vidta åtgärder för att förhindra framtida incidenter

 

Funktionerna inom regelefterlevnad ansvarar för kravställan avseende förbundets arbete med regelefterlevnadsfrågor.

 

Vem är du

Du har en relevant högskoleutbildning inom informationssäkerhet, dataskydd, juridik eller motsvarande. Alternativt har du motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.

 

Vidare har du cirka tre-fyra års erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet och dataskydd. Du har grundläggande kunskap om de standarder och regelverk som gäller för vår bransch, till exempel ISO 27001, NIST och GDPR. Du har även erfarenhet av att genomföra revisioner och granskningar, likväl att ge råd och vägledning till verksamheten i frågor som rör informationssäkerhet och dataskydd.

 

Det är meriterande om du har någon relevant certifiering inom informationssäkerhet, dataskydd eller compliance.

 

Du har mycket goda kunskaper både i svenska och engelska, i tal och skrift.

 

Som person är du positiv, affärsmässig och prestigelös i ditt sätt. Du trivs med att ha många kontakter både internt såväl som externt och du samarbetar väl med andra. Vidare är du ansvarsfull, noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du är flexibel, nyfiken och villig att lära dig nya saker.

 

Du har även ett högt säkerhetsmedvetande och en god etisk kompass.

 

Du erbjuds

Här erbjuds du ett meningsfullt och utvecklande arbete i en organisation där du kan vara med och göra skillnad. Vi jobbar mitt i Stockholm på en inbjudande, aktivitetsbaserad arbetsplats och har möjlighet att till viss del jobba från annan plats. 

 

Fackligt ombud i den här rekryteringen är Frida Lejon, e-mail: frida.lejon@unionen.se, 08-50415301.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Unionen med Jurek Law. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på telefonnummer 0766- 33 14 40.

 

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Urval sker löpande.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 16 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 20 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb Dataskyddsspecialist till Unionen