Unionen

Copywriter till Unionen

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

 

Är du nyfiken, undersökande och gillar att fånga det komplexa – med målet att kommunicera det enkelt? Har du ett brinnande intresse av hur vår omvärld, vår vardag och våra behov påverkar och påverkas av arbetslivet?

 

Nu söker Unionen en copywriter som kommer att vara delaktig i den kreativa processen och tillsammans med andra kreatörer producera kampanjer, andra marknadsföringsinsatser och filmer för både externt och internt behov.

 

Som copywriter kommer du att arbeta operativt med utvecklingen av kommunikationskoncept för värvande kampanjer och varumärkesstärkande aktiviteter i nära samarbete med Art Director. Du kommer att arbeta med all vår kommunikation för alla olika plattformar och kanaler, tex mail, socialt, web, video och TV.

 

Till dina egenskaper hör, förutom att du bra teamspelare, att du är en god lyssnare och problemlösare samt att du kan presentera och motivera idéer på ett pedagogiskt och entusiasmerande sätt för såväl uppdragsgivare som medarbetare.

 

 

Kvalifikationer

• Du är en kreativ, idéstark, nytänkande och lösningsorienterad person

• Har ett genuint intresse för att skapa insiktsdriven, målgruppsfokuserad kommunikation

• Ett par års erfarenhet av att arbeta som copywriter på reklambyrå eller motsvarande

• God social kompetens

• Prestigelöst förhållningssätt och inbjudande till feedback på utfört arbete

• Intresserad av strategiska utmaningar – att driva Unionens övergripande frågor och att skapa resultat

• Kan ta egna initiativ och beslut när det behövs

• God erfarenhet av kommunikation inom digitala kanaler; webb, sociala medier, marketing automation, online video osv

• Bevisad erfarenhet och kompetens av storytelling, manusförfattande och kring filmproduktionens olika delar

• Har relevant utbildning inom copywriting från Berghs, Hyper Island eller motsvarande

 

 

Omfattning

Tillsvidareanställning på heltid, tillträds enligt överenskommelse. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal. Tjänsten finns i Stockholm.

 

 

Ansökan

Vi samarbetar med rekryteringsbolaget Inhouse. Välkommen med din intresseanmälan.

 

Facklig kontaktperson på Unionen är Mikael Hedqvist, mikael.hedqvist@unionen.se

 

Unionens inhousebyrå är förbundets reklam- och produktionsbyrå med egen ateljé och studio. Här kreeras och produceras Unionens marknadsförande kampanjer och andra både externa och interna kommunikationsinsatser, liksom rörlig och digital medieproduktion och utbildningsproduktion. Här finns också ansvaret för Unionens grafiska profil och varumärkesuttryck. Inhouse består av 19 (snart 20!) medarbetare och en sektions-/byråchef, och är en del av enheten för marknad, medlem och kommunikation med totalt cirka 70 medarbetare. På senaste Inhousegalan utsågs Unionen Inhouse till Årets inhouseavdelning.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 11 juni

Kategorier : Försäljning & Marknadsföring Kommunikation


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb Copywriter till Unionen