Unionen

Chefsarkitekt till Unionen

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

IT-sektionen är en dynamisk arbetsplats som är inne i en spännande transformationsresa. Då vår chefsarkitekt nu kommer att lämna oss för Italien söker vi dig som vill ta en nyckelroll som chefsarkitekt med stort ansvar för vår fortsatta utveckling.

Unionens IT 

IT på Unionen består i nuläget av ca 25 anställda och några konsulter. Sektionen är uppdelad i två team: IT Tjänster som ansvarar för drift och förvaltning, operativ och taktisk leverantörsstyrning och SLA-uppföljning; samt Arkitektur och Projekt som ansvarar för arkitekturell målbild och styrning, projekt- och uppdragsledning samt Informations- och IT-säkerhet. Då drift och utveckling i stor utsträckning är outsourcat sker en stor del av arbetet i tätt samarbete med våra leverantörer.

I slutet av 2017 gjordes ett omfattande strategiarbete kring IT och organisationen nu är inne i en transformationsresa för att möta upp verksamhetens krav på ändamålsenliga och stabila lösningar och högre utvecklingstakt. I denna transformation ingår att stärka/bygga upp förmågor kopplat till arkitektur, styrning, förändringsledning och informationssäkerhet, och positionera IT-sektionen närmare verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Som chefsarkitekt på Unionen förväntas du ta ett helhetsansvar för att utveckla vår målbild och målarkitektur och säkerställa att den mappar mot Unionens IT-strategi och övergripande verksamhetsplan. Ditt huvudsakliga ansvar är att genom aktiv styrning se till att Unionen har en flexibel, långsiktigt hållbar samt effektiv IT-arkitektur som möter verksamhetens nuvarande och kommande behov. 

I rollen ingår att:

  • ta fram, förankra och kommunicera ut guidelines och riktlinjer för hur system skall utvecklas och hur integrationer ska hanteras, såväl internt på IT-sektionen och mot olika delar av verksamheten som mot Unionens externa partners
  • driva Unionens arkitektforum och jobba tätt tillsammans med interna IT-arkitekter (för närvarande två stycken med ansvar för olika domäner), konsulter samt leverantörernas arkitekter
  • delta vid bemanning av olika utvecklingsinitiativ för att säkra att rätt arkitekturell förmåga tillsätts och att framtagna lösningsförslag kvalitetssäkras
  • vid behov agera i rollen IT-arkitekt inom ramen för projekt- och förändringsarbete
  • aktivt delta och bidra i ledningen och utvecklingen av IT-sektionen, och inte bara inom arkitekturområdet

Som chefsarkitekt är du en del i IT-ledningen med ansvar för Unionens samlade IT-stöd. I planerna ingår att över tid stärka upp förmågan att styra IT genom fortsatt rekrytering och organisation inom arkitekturområdet, vilket innebär att det kan finnas möjligheter att ta ett ledaransvar för en sådan gruppering framledes om intresse finns.

Kvalifikationer

För att passa för rollen tror vi att du har en gedigen bakgrund som utvecklare, främst från Microsoft-miljöer och gärna med fokus på databas- eller integrationsfrågor. Du har kunskap och intresse för IT-strategier och IT-governance samt tidigare erfarenhet från arkitektrollen, exempelvis som lösningsarkitekt, lead developer eller motsvarande. Du trivs med att jobba i förändring. Du är insatt i styrmodeller såsom ITIL och IT Service Management samt agila utvecklingsmetoder. Det är en fördel om du har erfarenhet av molnlösningar då Unionen avser att flytta delar av IT-miljön till molnet under kommande år.

Du är en god kommunikatör och bra på att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter, såväl till kollegor inom IT som på verksamhetssidan. Du är van att utveckla och ta del av dokumentation i samband med arkitekturarbete.

Att du delar Unionens fackliga värderingar ser vi som en självklarhet. Unionen eftersträvar mångfald i alla avseenden, välkommen att söka.

Omfattning

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal.

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen att söka tjänsten redan idag, och senast 18 februari 2019.

Kontakt

Jonas Broman, CIO, 072-210 13 22, jonas.broman@unionen.se

Tobias Levin, facklig kontaktperson, 08-504 155 37, tobias.levin@unionen.se

Unionen, Olof Palmes gata 17, 105 32 Stockholm 

 

 Ansök nu

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 februari

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb Chefsarkitekt till Unionen