Skanska

Uthyrnings- och Marknadschef till Skanska Fastigheter Stockholm

Vill du marknadsföra och hyra ut framtidens kontor?

Framtidens arbetsplatser är under omformning. Nya sätt att arbeta och mötas, förändrade samarbetsformer, snabb teknikutveckling, en ökad nyfikenhet på delade funktioner som service, mötesrum och kringtjänster och ett allt större fokus på hållbarhetsfrågor är några av alla de faktorer som påverkar våra kunders behov.

 

Som Uthyrnings- och Marknadschef hos Skanska Fastigheter Stockholm bidrar du tillsammans med våra projektteam i utvecklingsprojekt där nya kontorsbyggnader skapas och blir strategiska tillgångar för företag och organisationer i behov av nya kontorslokaler.

 

Din vardag

I denna nyckelroll hos oss har du stort förtroende och mandat att göra det du gör bäst; säkerställa att våra lokaler och kontorsprojekt marknadsförs och hyrs ut. Detta gör du både genom att själv jobba operativt med uthyrning, och genom att leda och utveckla ditt team med marknadsförare och uthyrare, där en viktig uppgift är att säkerställa att er expertis bidrar och beaktas genom hela värdekedjan från projektidé till slutfört projekt.

 

I vardagen bidrar du och ditt team aktivt genom hela vår värdekedja, från skissbordet till dess vi välkomnar de sista hyresgästerna. Ni samarbetar bland annat med projektchefer, arkitekter, affärsutvecklare, fastighetsförvaltare, kommunikatörer och serviceleverantörer, vilket är grundläggande för att tillsammans ska skapa smarta kontorshus som lockar medarbetare och är anpassade olika organisationers unika behov. För att lyckas med detta blandar du strategiska och operativa aktiviteter för att säkra upp nya spännande samarbeten och potentiella kunder, samtidigt som vi aktivt vårdar de många värdefulla relationer vi har, både internt och externt.

 

Vissa dagar jobbar du individuellt med aktiviteter på både lång och kort sikt. Andra dagar är mer samverkansorienterade med exempelvis visningar av lokaler, nätverksträffar och möten med kollegor och projektpartners ute på något av våra projekt. Du deltar i det strategiska affärsplanearbetet som medlem i Skanska Fastigheter Stockholms ledningsteam och bidrar genom kunskap och samarbete till bolagets framgång.

 

I korthet kommer dina primära arbetsuppgifter innebära:

• Personalansvar samt att leda, coacha och inspirera teamet av uthyrare och marknadsförare, bestående av tre personer inklusive dig.

• Försäljningsbudget, prognos och affärsplanering.

• Egen proaktiv bearbetning av potentiella och befintliga storkunder inom olika sektorer.

• Att agera strategisk rådgivare åt projekt, ta fram koncept samt utveckling- och uthyrningsstrategier

• Utveckling av ett marknads- och försäljningsmaterial av hög kvalitet till alla kanaler i samverkan med marknads- och kommunikationsansvarig.

• Förhandling och avslut/avtalsskrivande.

• Ansvar för konkurrensanalys och benchmark, trender, hyresnivåutveckling, vakansgrader m.m.

• Ansvar för övergripande strategisk kommunikation när det gäller att stärka attraktionskraften för större utvecklingsområden.

 

Vilka är vi?

Skanska Fastigheter Stockholm är en del av Skanska Kommersiell Utveckling Norden. Vår framgångsfaktor är att förstå våra kunders affärer så bra att deras lokaler blir en av deras viktigaste tillgångar. Vi strävar efter att vara ledande när det gäller att utveckla och leverera hållbara fastigheter och lokaler som ger ett mervärde för både hyresgäster och investerare.

 

Vi arbetar i en aktivitetsbaserad kontorslösning på Skanskas huvudkontor på Kungsholmen som är bas för ca 1 150 medarbetare.

 

Du har många kunniga och engagerade Skanskakollegor att tillgå samtidigt som du förväntas agera personligt, smidigt och snabbt. Du har stora mandat och det är nära till besluten om du behöver stöd i en fråga. Som ansvarig över Marknads- och Uthyrningsgruppen har du personalansvar över två kollegor som också brinner för utvecklingen av framtidens arbetsplatser ur kundens perspektiv och ser det som nyckeln till ett framgångsrikt uthyrningsarbete. Ni är en viktig kugge i Skanska Fastigheter Stockholm. Vi är det lilla företaget i företaget med ca 20 medarbetare och vår egen VD. Dina idéer, initiativ och framgångar har en stor påverkan på bolagets och projektens utveckling.

 

Du är en nyfiken relationsbyggare som gärna hittar nya sätt att skapa långsiktiga resultat.

Vår nya kollega har en enastående förmåga att bygga och förvalta tillitsfulla relationer som leder till värdefulla affärsmöjligheter och långsiktiga samarbeten. Du använder dig av dina förmågor att möta människor där de är, att vara lösningsorienterad, effektiv och din känsla för service och kvalitet för att förstå och leverera utifrån våra kunders behov.

 

Då du är en god kommunikatör, som får energi av att ha många och varierade kontaktytor, trivs du med ett dynamiskt arbete där du löpande växlar mellan det operativa och det strategiska. Samtidigt är du en inkluderande och trygg ledare som motiveras av att bidra till utveckling av affär och organisation, och självklart också att coacha och plocka fram det bästa i dina kollegor och medarbetare.

 

Du har minst 10 års erfarenhet från fastighetsmarknad och lokalhyresmarknad samt erfarenhet av uthyrningsarbete, eller har arbetat i roller som gör att du har god förståelse för dess betydelse. Du har även erfarenhet från ledande position och har haft personalansvar tidigare. Vi tror att du har arbetat med kundansvar och försäljning på sätt som gör att du har vana av långa processer och därmed besitter den uthållighet som krävs i rollen. Vidare är inslag som förhandling, avtalsskrivande, arbete i fastighets- eller affärssystem samt behov av god ekonomisk förståelse och erfarenhet av fastighetsjuridik självklarheter för dig.

 

Som bakgrund har du en högskoleutbildning inom fastighetsutveckling, samhällsutveckling, juridik eller annan relevant utbildning alternativt omfattande yrkeserfarenhet. Du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.

 

Tjänsten är placerad i Stockholm och har fokus på de centrala delarna samt närförorter. Resor kan förekomma i tjänsten och främst inom Norden.

 

Kontakta oss!

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 26/3. Vi kommer att behandla ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 februari

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Försäljning & Marknadsföring


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Uthyrnings- och Marknadschef till Skanska Fastigheter Stockholm