Skanska

Samordnade geolog Stora Projekt Forsmark - Östhammar

Skanska har ingått ett samverkansavtal med Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) för utbyggnad av det befintliga slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall (SFR) i Forsmark.

 

Projektet omfattar en utbyggnad av lagringsutrymmet om cirka 117 000 kubikmeter uppdelat på olika bergssalar på 120–140 meters djup i urberget. Projektet kommer bedrivas i två faser uppdelat i olika etapper och beräknas vara klart år 2030.

 

Utbyggnaden av SFR är unikt och på många sätt komplext då det kräver samverkan av många olika tekniska kompetenser. Genom att jobba tillsammans, beställare och entreprenör, kommer vi att hitta de specifika lösningarna som är bäst lämpade för projektet. Teamwork och samarbetsvilja är en nyckel till framgång. I denna kreativa miljö erbjuds goda förutsättningar för dig att utveckla, fördjupa och vidareutveckla din specialistkunskap.

 

För mer information om detta unika projekt så klicka gärna på länken:

https://skb.se/jobba-med-skb/for-dig-som-ar-entreprenor/

 

Du som samordnande geolog kommer att ansvara för den operativa ledningen av de karterande geologerna. I dina arbetsuppgifter ingår att se till att detta team karterar tunnlar utifrån ett entreprenadperspektiv samt utifrån SKB:s unika krav på slutförvaret av radioaktivt avfall. Kartering sker under dygnets alla timmar så teamet av karterande geologer kommer att arbeta skiftgång. Utöver detta så är dina arbetsuppgifter bland annat att:

 

  • bidra vid planering och samordning av underökningar
  • arbetsleda karterande geologer.
  • granska och verifiera geologisk kartering samt anvisa bergförstärkning.
  • resursplanera.
  • sammanställa karteringsresultat och jämförelse mot ingenjörsgeologisk prognos.
  • vara tekniskt specialiststöd till projektledning och byggledning inom projektet.
  • delta på möten och liknande forum och där företräda geolog-gruppen.
  • kartera vid behov

 

För att lyckas i rollen behöver du…

vara lyhörd, ha lätt för att ta till dig information och kunskap samt ha god samarbetsförmåga. Som samordnande geolog ställs krav på att du är strukturerad och kan ta egna initiativ samt har goda ledarskapsegenskaper. Du har en högskoleexamen inom geologi eller bergmekanik och har tidigare erfarenhet som chef, samordnande geolog eller liknande tjänst för en grupp specialister/tekniker i bygg- och anläggningsprojekt. Att du har erfarenhet av kartering i tunnelprojekt tar vi för givet.

 

För att lyckas med framdriften och övervinna de utmaningar som vi står inför är det viktigt att du är drivande, resultatorienterad och har förmågan att se helhetsperspektiv i komplexa och omfattande uppdrag. Din kommunikativa förmåga liksom goda samarbetsförmåga är mycket viktig då du både underhåller befintliga kontaktytor samt skapar nya, både internt och externt. Att vara ödmjuk, både inför kollegor och kommande utmaningar, ser vi som en självklarhet

 

Din placeringsort är på arbetsplatsen i Forsmark men resor till projektkontoret i Solna kommer att förekomma. B-körkort är ett krav.

 

Intresserad?

Du är välkommen med din ansökan innehållande CV senast den 25 augusti 2024.

 

Urval påbörjas i augusti och du kommer då att bli kontaktad om du går vidare i rekryteringsprocessen. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Strindevall, rekryterande chef, 070-239 46 68.

 

I samband med denna rekrytering kommer det att genomförs en säkerhetsprövning och alkohol- och drogtester innan anställning.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Om företaget

Skanska använder sin kunskap och framtidsinsikt för att bidra till hur människor lever, arbetar och samverkar. Vi är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 157 miljarder kronor under 2023. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos cirka 27 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 25 augusti . Arbetsort : Östhammar . Publicerat : 5 juli


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Samordnade geolog Stora Projekt Forsmark - Östhammar