Skanska

Distriktschef Tillverkning Skanska Asfalt och Bergmaterial norr - Borlänge, Gävle, Luleå m.fl.

Skanskas löfte är att bygga ett bättre samhälle. Vårt mål är att nå klimatneutralitet i hela värdekedjan senast 2045 och i våra egenutvecklade projekt redan 2030. Vi drivs av starka värderingar och tro på att nöjda medarbetare på rätt plats leder till nöjda kunder och en framgång på marknaden. Vår ambition är att vara en förebild som samhällsutvecklare och därför behöver vi aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att delta i samhällsdebatten och sträva mot att arbeta nära våra kunder i hållbarhetsfrågor. Vi utvecklar våra städer för att möta morgondagens behov, med hänsyn till både människa och miljö.

 

Skanska Industrial Solutions (SIS ) erbjuder helhetslösningar inom asfalt, bergmaterial, betong, infraservice och rental. Vi är ett helägt dotterbolag inom Skanska Sverige AB.

 

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av norra Sverige?

 

Till region Asfalt och Bergmaterial norr söker vi nu en ny distriktschef till distrikt Tillverkning. Krossning av berg, asfalttillverkning, schaktmottag samt återvinning av entreprenadmassor är vår primära affär. Affären och vårt hållbarhetsarbete är starkt beroende av varandra där vi tydligt bidrar till Skanskas klimatmål.

 

I rollen som distriktschef leder och utvecklar du verksamheten och dina medarbetare tillsammans med din ledningsgrupp. Genom ett värderingsstyrt och nära ledarskap skapar du rätt förutsättningar för dina medarbetare att lyckas och växa – du bygger lyckosamma team och en hållbar kultur. Vår viktigaste resurs är våra medarbetare och i ditt personalansvar ingår att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla medarbetare.

 

Ditt uppdrag är i huvudsak att:

  • Leda och utveckla verksamheten i distriktet utifrån Skanskas övergripande strategi, policy och värderingar
  • Säkerställa kompetensförsörjning och succession i distriktet
  • Driva distriktet mot uppsatta mål baserade på regionens affärsplan med tydligt fokus på lönsamhet
  • Säkerställa distriktets ekonomiska resultat och ekonomiska utveckling samt att ditt distrikt levererar i alla processer från start till slut.
  • Leda distriktets ledningsgrupp
  • Delta i regionens ledningsgrupp och aktivt verka för att optimera hela regionens och SIS samlade potential
  • Etablera och utveckla kund- och intresserelationer
  • Säkerställa konkurrenskraft i existerande marknad samt identifiera och verka för nya affärsmöjligheter i distriktet

Tjänsten innebär mycket resor inom distriktets geografi och placering är flexibel men inom geografin.

 

Du skapar och driver utveckling!

Du är en erfaren, modern och trygg ledare som arbetar nära ditt team och som är bra på att stötta och utveckla både individer och grupper. Att utveckla verksamhetens potential genom att tydligt kommunicera mål och leda genom dina

 

medarbetare är givet för dig.

 

För att bli aktuell för rollen ser vi att du har flerårig ledarerfarenhet från en liknande verksamhet/industri samt personalansvar. Du har också tidigare erfarenhet av att ha bedrivit förändringsarbete framgångsrikt. Du står för ett

 

tydligt och gott affärsmannaskap och förstår vikten av att skapa förutsättningar för affärer som gynnar så väl leverantör som beställare. Att skapa goda och professionella relationer med kunder och medarbetare är A och O för dig.

 

Industriell bakgrund samt tidigare erfarenhet av att ha arbetat med lean och 5S är mycket meriterande. Vi ser också att du har en utvecklad förståelse för hela asfaltsaffären.

 

Du har en bakgrund som civilingenjör alt. högskoleingenjör eller motsvarande i arbetslivserfarenhet.

 

Som person är du drivande, engagerad och resultatfokuserad. Du tror på kommunikation och samarbete och har ett starkt engagemang för verksamheten och dess utveckling. Du skapar tydlighet, framåtanda och god laganda genom ditt sätt att leda och står tydligt upp för våra värderingar.

 

Ansök idag

Eller senast 11 augusti. Du söker genom att bifoga ditt CV och ett personligt brev. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Daniel Nilsson, regionchef SIS Asfalt och Bergmaterial norr: 070-342 58 88.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

I samband med denna rekrytering genomförs en bakgrundskontroll i syfte att värna om Skanskas verksamhet, medarbetare och varumärke samt för att verifiera att de uppgifter du lämnar är korrekta. Bakgrundskontrollen genomförs av Skanskas samarbetspartner 2Secure, som får del av dina kontaktuppgifter och ditt CV. 2secure kommer inhämta ditt medgivande samt ge dig mer information om bakgrundskontrollen som de genomför. För mer information om Skanskas personuppgiftsbehandling i samband med rekrytering och dina rättigheter, läs här.

 

Om företaget

Skanska använder sin kunskap och framtidsinsikt för att bidra till hur människor lever, arbetar och samverkar. Vi är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 157 miljarder kronor under 2023. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos cirka 27 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Borlänge, Gävle, Luleå, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Örnsköldsvik . Publicerat : 28 juni


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Distriktschef Tillverkning Skanska Asfalt och Bergmaterial norr - Borlänge, Gävle, Luleå m.fl.