Östersunds kommun

Vikariat Samordnare, Centrum mot våld i Jämtlands Län

Nu när en av våra medarbetare går hem på föräldraledighet söker vi en kollega som kan täcka upp under ett år, mellan juni 2024 - juni 2025. Tjänsten är på 100 %.

 

Centrum mot våld är ett länsövergripande kompetenscentrum mot våld i nära relationer och erbjuder stöd till våldsutsatta vuxna, barn som upplevt våld samt behandling till våldsutövare. Verksamheten är en samverkan mellan länets åtta kommuner men organisatoriskt tillhör Centrum mot våld Östersunds kommun, Social- och arbetsmarknadsförvaltningen.

 

Centrum mot våld erbjuder insatser via service och/ eller bistånd. De flesta insatser ges individuellt men verksamheten har även gruppverksamhet. Verksamheten har ett uppdrag i att verka som ett stöd till yrkesutövande, erbjuda utbildning samt att samordna kommunernas arbete mot våld i nära relation.

 

På Centrum mot våld arbetar sju medarbetare med olika inriktningar, en verksamhetsledare samt en enhetschef på viss procent. Arbetet sker utifrån uppsatta mål och innebär både stöd- och förändringsarbete. En viktig utgångspunkt är att våldsutsatta skyddas från fortsatt våld. Arbetet bedrivs utifrån den hjälpsökandes behov, med ett salutogent perspektiv på individens framtid.

 

Som anställd på Centrum mot våld erbjuds du som anställd:

- Extern handledning

- Kontinuerlig fortbildning

- Utbildning i aktuella metoder

- Ett stimulerande arbete med varierande arbetsuppgifter

- Trevliga och kompetenta kollegor

- Närhet till verksamhetsledare som jobbar verksamhetsnära

- Möjlighet till semesterväxling

- Årsarbetstid

- Friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag

 

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är i första hand att ge individuellt psykosocialt stöd till medborgare från 16 år och uppåt som utsätts för våld i nära relation. Som grund för samtalen finns metoden Samtal om frihet. Det som även kan tillkomma kopplat till funktionen är gruppverksamhet, ansvara för jourlägenheter samt ansvara för och ge stöd till de som är placerade i dessa.

 

På CMV hjälps vi alla åt att ansvara för vår mottagningstelefon som är öppen mellan kl. 8.00 - 17.00 varje vardag.

 

Tjänsten innebär samarbete och samverkan såväl med kommunerna som externt med andra myndigheter och organisationer. Det ingår även att ge information om verksamheten till samarbetspartners samt utbilda och ge konsultation inom området till andra yrkesverksamma inom kommunerna.

 

Arbetstiden är huvudsakligen förlagd till dagtid, viss kvällstjänstgöring kan förekomma. Arbetet kan komma att innebära resor inom länet utifrån att verksamheten är länsövergripande. Vissa resor utanför länet kan komma att ske i samband med utbildningar.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har några års erfarenhet av stödjande samtal och/eller förändringsarbete och gärna kunskap och kompetens inom våld i nära relationer. Meriterande är om du har Trappan- utbildning och/eller erfarenhet av gruppverksamhet.

 

Du har förmåga att arbeta självständigt och har god samarbetsförmåga. Du trivs med att ge stöd till medborgaren såväl med praktiska saker som med förändringsarbete genom samtal. Att vara flexibel, lösningsfokuserad och bekväm i att prata inför en grupp människor är viktiga egenskaper i tjänsten.

 

Du är ansvarsfull och har nått en personlig mognad som gör att du är trygg i dig själv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

 

göras och dessa kommer att kallas till en fysisk intervju. Efter genomförda intervjuer görs ytterligare ett urval och referenstagning genomförs därefter.

 

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar, samt för verksamhet inom LSS, vård- och omsorg, hälso-och sjukvård, psykiatrisk vård och missbruksvård, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

 

Kontaktpersoner

- Anna Lindestig, Enhetschef Centrum mot våld, 063-14 45 83

- Liselott Åsberg, Verksamhetsledare Centrum mot våld, 063-14 32 66

- Carina Lundqvist, Akademikerförbundet SSR, 063- 14 46 73

 

Inför rekryteringsarbetet har kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Anna Lindestig

063-14 45 83

verksamhetsledare

Liselott Åsberg

063-14 3266

070-3694739

 

Sista ansökningsdag

2024-03-03

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 3 mars . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 9 februari

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Vikariat Samordnare, Centrum mot våld i Jämtlands Län