Östersunds kommun

Verksamhetsledare/Platsansvarig för Fritidsbanken

Tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse

 

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

 

Kultur- och fritidsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen är kultur- och fritidsnämndens stöd och ansvarar bland annat för kulturskola, bibliotek, allmänkulturella frågor och bidragsgivning inom kultur och fritid. Kultur- och fritidsförvaltningen har också hand om kommunens anläggningar för idrott och fritid samt friluftslivsutveckling. Förvaltningen har cirka 100 medarbetare.

 

Fritidsbanken

Äntligen startar Östersunds kommun upp en Fritidsbank i friluftsstaden Östersund! Fritidsbanken samlar in och lånar gratis ut sport- och friluftsutrustning och arbetar för att öka tillgången till en meningsfull fritid genom att ge barn och vuxna möjlighet att prova nya aktiviteter. Verksamheten bidrar till ett hållbart samhälle genom återanvändning av utrustning samt bidrar till att nå de nationella folkhälsomålen.

 

Grunderna i Fritidsbankens verksamhet utgår från

-Alla får låna

-Allt är gratis

-Återbrukning

 

Om arbetet

Som verksamhetsledare ansvarar du för uppstart och drift av Fritidsbanken Östersund och att verksamheten drivs enligt Fritidsbankens centrala riktlinjer och värderingar. Du ansvarar även för utveckling av verksamheten, styrning mot uppsatta mål och utvärdering av arbetet/verksamheten.

 

I uppdraget ingår att erbjuda utlåning av ett så varierat och brett sortiment av sport- och fritidsutrustning som möjligt genom att planera och genomföra insamling via privatpersoner, föreningar, arbetsplatser, återvinningscentraler m.m.

 

En väl fungerande organisation kring Fritidsbanken bygger på ett samarbete över förvaltningsgränserna. Att fler förvaltningar är involverade i och har ett ansvar för verksamheten, ger kraft och värde för hela kommunen och dess invånare. Personal på Fritidsbanken kommer i första hand vara deltagare i olika arbetsmarknadspolitiska insatser som syftar till att individerna ska komma i reguljärt arbete. En viktig funktion med Fritidsbanken är att jobba med sociala projekt och samarbetsprojket med civilsamhället.

 

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för

. att bygga upp en attraktiv miljö i Fritidsbankens lokal som inspirerar till lån, aktivitet och rörelse.

 

. att Fritidsbanken har den bemanning som krävs för att upprätthålla en bra verksamhet med god service, bra bemötande samt generösa öppettider som är anpassade efter låntagarna. Det innefattar marknadsföring samt att planera bemanning och schemaläggning.

 

. att i nära samarbete med Arbetsmarknadsenheten bemanna Fritidsbanken samt skapa en stimulernade och väl fungerande arbetsplats.

 

. att utveckla samarbeten med övriga förvaltningar inom kommunen, skolor, fritidshem, fritidsgårdar, idrottsförbund, idrottsföreningar, HVB, kyrka, hjälporganisationer, pensionärsföreningar, bostadsbolag etc.

 

. att verksamheten blir utåtriktad och skapar, i samverkan med andra aktörer, olika event som t.ex. prova-på-verksamhet med föreningar, idrottsskola, spontanidrottsaktiviteter eller andra rörelseaktiviteter.

 

. att som ansvarig för denna verksamhet kommer du att företräda Fritidsbanken i olika sammanhang i kommunen t.ex. idrottsevenemang, områdesdagar och mässor etc.

 

Som platsansvarig ingår du i kultur- och fritidsenheten som ansvarar för konst, allmänkultur, friluftsliv, kommunens olika idrottsanläggningar samt kontakt med föreningslivet.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att pedagogiskt leda och fördela arbetsuppgifter, gärna med en bakgrund inom projektledning. Du är en person som gillar att utveckla verksamheter. För att passa i denna roll behöver du kunna strukturera ditt arbete och självständigt driva arbetet framåt. Du behöver vara skicklig på att bygga goda relationer och samarbeta med olika kunder och medarbetare på ett professionellt sätt.

 

Du har någon form av eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap eller idrott och hälsa alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

 

Det är meriterande om du har jobbat inom handel med försäljning samt om du har kunskaper inom idrotts- och fritidsutrustning. Du får gärna har erfarenhet av föreningsarbete på organisatorisk nivå och/eller erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Då arbetet handlar om att marknadsföra Fritidsbanken ser vi att det är bra om du har någon form av erfarenhet av arbete med mycket kundkontakt.

 

Du ska trivas med att arbeta flexibelt och självständigt. Att kunna ta egna initiativ, organisera och planera sin tid är grundläggande för arbetet.

 

Då tjänsten kräver daglig kontakt med många olika människor krävs social kompetens och ett gott bemötande. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga, bemötande och personlig lämplighet.

 

För tjänsten krävs att du innehar B-körkort och att du har möjlighet att jobba kvällstid och helg.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Joakim Halvarsson

063-14 36 02

 

Sista ansökningsdag

2022-10-31

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 oktober . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 23 september

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Projektledning Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Verksamhetsledare/Platsansvarig för Fritidsbanken