Östersunds kommun

Verksamhetschef grundskolan

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

I Barn- och utbildningsförvaltningen arbetar över 1 800 medarbetare inom verksamheterna förskola, öppen förskola, grundskola, grundsärskola, modersmål, elevhälsa, fritidshem, öppen fritidsverksamhet och fritidsgårdar. Fritidsgårdarna övergår från årsskiftet till en annan förvaltning. I Östersunds kommuns regi finns 27 grundskolor fördelade på två verksamhetschefer och totalt 31 rektorer. Östersund är en kommun i stark utveckling vilket också innebär stora satsningar på förskolor och skolor för att både bidra till och möta tillväxt.

 

Arbetsuppgifter

Du är närmaste chef för cirka 17 rektorer och ska i nära samarbete med dem leda, planera, utveckla och följa upp verksamheten inom grundskolan, grundsärskolan och fritidshemmet. 

Som en av två verksamhetschefer för grundskolan, grundsärskolan och fritidshemmet är ni tillsammans ansvariga för det strategiska utvecklingsarbetet och har det övergripande ansvaret för verksamhet, kvalitet och ekonomi. Ni säkerställer att verksamheten bedrivs enligt de krav som ställs och att en god arbetsmiljö och ett kreativt arbetsklimat råder och ger förutsättningar för fortsatt utveckling av det pedagogiska ledarskapet. 

Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp tillsammans med förvaltningschef, biträdande förvaltningschef, stabschef och de tre övriga verksamhetscheferna. I ledningsgruppen tar du ett gemensamt ansvar för Barn- och utbildningsförvaltningens totala uppdrag och vår idé om en attraktiv och likvärdig förskola/skola av högsta kvalité. Du bidrar med din kompetens både som professionell och som person.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har
- akademisk examen inom det pedagogiska området
- dokumenterad erfarenhet av chefs- och ledarskap, gärna som chef för andra chefer. Rektorsutbildning     är meriterande.
- goda ledaregenskaper och förmåga att skapa ett gott samarbets- och arbetsklimat gärna med goda kunskaper i arbetsmiljöarbete och arbetsrätt.
- förmåga att avläsa och omsätta omvärldsförändringar till ett konstruktivt utvecklingsarbete.
- egenskaper som målmedvetenhet, uthållighet och förmåga att uppnå resultat.
- goda kunskaper om systematiskt kvalitetsarbete.
- förmåga till tydlighet, lyhördhet och att skapa trygghet och en god arbetsmiljö.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation, gärna inom skolans verksamhetsområden. Avgörande för framgång är engagemang, vilja och förmåga att driva utvecklingsarbete och att kunna inspirera medarbetare och kollegor.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Britta Gyllebring t.f. förvaltningschef 063-14 06 41
Mariann Laurin Jakobsson verksamhetschef 070-327 96 97

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-10-24

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 24 oktober . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Verksamhetschef grundskolan