Östersunds kommun

Värdar med väktarkompetens till Kundcenters reception

2 tillvidareanställningar med tillträde enligt överenskommelse.

 

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare. Östersunds kommun är stället för dig som vill jobba framåt med hjärtat. För oss är nämligen alla medborgare lika viktiga. Ett barn på förskolan, en bygglovssökande villaägare eller en vårdsökande pensionär. Vi strävar hela tiden efter att förbättra och utveckla våra tjänster och hos oss har du möjligheter att som individ påverka hur vi genomför vårt gemensamma arbete och vara med och bidra till ett bättre Östersund. Vi är engagerade och visar omtanke för varandra och dem vi är till för.

 

Medborgarservice är en del av Kommunledningsförvaltningen och består av Kundcenter och Internservice. Enhetens verksamhetsidé är att göra det enklare för medborgarna att komma i kontakt med kommunen för att få svar på sina frågor eller lämna synpunkter, samt att serva kommunens verksamheter och medarbetare med intern service vad gäller bl a nycklar, sammanträdesrum, post och kopiering. Enheten har totalt 25 medarbetare. Våra öppettider är måndag till fredag 08.00 - 17.00.

 

Arbetsuppgifter

Under senhösten 2023 kommer en stor del av kommunens administrativa enheter att flytta tillbaka till Rådhuset (Rådhusgatan 21). Kundcenter kommer att bemanna den nya receptionen och medborgartorget med två värdar med väktarkompetens. I anslutning till medborgartorget finns ett antal besöksrum med olika säkerhetsklass, för spontanbesök och bokade besök.

 

Arbetet innebär att du på ett välkomnande sätt tar emot alla besökare till det nya kommunhuset. Du hjälper dem som behöver hjälp, till exempel vid besöksterminalen eller guidar dem som behöver hjälp vid medborgardatorerna för att själv kunna lösa sitt ärende. Du kan svara på de vanligaste frågorna, till exempel hjälpa till med ansökan till förskola eller ekonomiskt bistånd.

 

I rollen ingår även att ha övergripande ansvar för säkerheten i och runt medborgartorget. Vid interna larm från något av besöksrummen är det i första hand du som möter upp den som larmat. Du har en övergripande uppsikt och kontroll över säkerheten och tryggheten på medborgartorget.

 

Kvalifikationer

. Du är utbildad väktare enligt VU1 + VU2. Det är meriterande med minst två års erfarenhet av arbete som väktare i bevakningsbranschen i publika miljöer.

. Du är självklart proffs på bemötande, älskar att hjälpa till och ge service och sätter alltid kunden eller medborgaren i centrum.

. Du har lätt att samarbeta med och kommunicera med olika typer av människor - även de som inte riktigt beter sig som du själv gör.

. Du är säkerhetsmedveten, social, empatisk och positiv till din läggning. Du har en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till.

. Du trivs i en organisation där du nästan aldrig på förhand kan planera din dag, utan där förändringar, flexibilitet och utveckling tillhör vardagen.

. Du har erfarenhet, intresse och fallenhet för att arbeta i olika it-system

. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift and you don´t hesitate to speak english if necessary. Samiska i tal och skrift är meriterande, liksom ytterligare språkkunskaper förutom svenska och engelska.

. Du har en personlig mognad och en positiv attityd. Du får höra från din omgivning att du ger energi och sprider glädje. Du uttrycker dig tydligt och gillar att själv ta tag i och lösa olika problem när de dyker upp.

 

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

områdeschef

Agneta Nilsson

063-14 44 34

facklig representant Vision

Robert Engman

070-348 58 54

 

Sista ansökningsdag

2023-06-11

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 11 juni . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 22 maj

Kategorier : Kundservice Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Värdar med väktarkompetens till Kundcenters reception