Östersunds kommun

Välkommen att söka ett nytt spännande uppdrag på Centrum mot våld

Varmt välkommen till Jämtlands län, ett län som klär i alla årstider och där det finns ett bredd utbud av aktiviteter som tilltalar de flesta. Utöver den fantastiska fjällvärld vi har runt knuten finns här även otroligt fina cykel- och vandringsstråk, skidspår, kultur- och matupplevelser.

 

I Östersunds kommun arbetar 5 600 medarbetare inom 400 olika yrken som ger varandra styrka och inspiration. Social- och arbetsmarknadsförvaltningen är en av kommunens sju förvaltningar vilken i sin tur är uppdelad i tre sektorer. Sektor Öppenvård är en av dem och där hittar vi Centrum mot våld, ett länsövergripande kompetenscentrum, som innefattar sju medarbetare med olika inriktningar, en verksamhetsledare samt en enhetschef på viss procent. Att Centrum mot våld är länsövergripande innebär att verksamheten finns till för länets alla åtta kommuner.

 

Kärnuppdraget i verksamheten är att erbjuda stöd till medborgare i länet som utsatts för våld i nära relation samt behandling för medborgare som utövat våld mot närstående. Centrum mot våld erbjuder även gruppverksamhet för våldsutsatta samt Trappan- samtal för barn som bevittnat våld i sin familj. Utöver detta har Centrum mot våld en regionkoordinator som arbetar mot prostitution och människohandel samt en samordnare för Operation Norrsken, en samverkan mellan region, polis och socialtjänst för att synkronisera insatser kring våldsutsatta.

 

En stor del i uppdraget för Centrum mot våld är att verka som ett stöd till yrkesutövande, erbjuda utbildning samt att samordna kommunernas arbete mot våld i nära relation. Det söks regelbundet projektmedel där några är tidsbestämda medan andra blir en permanent del av verksamheten.

 

Nu söker Centrum mot våld en driven och strukturerad medarbetare som kan ta sig an ett nytt uppdrag som är uppdelat i tre delar utifrån beviljade projektmedel som löper ett år framåt:

 

1. Skyddat boende - implementera det nya lagförslaget kring att skyddat boende blir en placeringsform enligt SoL. Uppdraget handlar om att utbilda och informera länets kommuner kring detta.

 

2. Stadigvarande boende - Ta fram förslag på hur samverkan mellan länets alla kommuner kan se ut gällande stadigvarande boende. Uppdraget handlar om att omvärldsbevaka, ha dialog med länets kommuner och presentera ett förslag.

 

3. Systematisk uppföljning - Stödja länets kommuner i systematisk uppföljning av våldsutsatta vuxna med hjälp av SUreg. Vara ansvarig för att bearbeta statistik och sammanställa i Excel samt ha digitala avstämningar med kommunerna.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant, samt kunskap och kompetens inom området våld i nära relation. Meriterande för uppdraget är tidigare erfarenhet av strukturellt utvecklingsarbete, systematisk uppföljning samt vana av Excel.

 

Vi ser att du värdesätter samverkansarbete högt och kan driva detta på ett självständigt och strukturerat sätt. Att ge information till grupper är något du uppskattar och du har fallenhet för att kunna uttrycka dig tydligt och informativt. Du är ansvarsfull och har nått en personlig mognad som gör att du är trygg i dig själv då det för denna tjänst kommer att läggas stor vikt vid personlig lämplighet.

 

B- körkort är ett krav.

 

Övrigt

Som anställd på Centrum mot våld erbjuds du som anställd:

 

- Extern handledning

- Utbildning kring den nya reformen för skyddat boende och övrig fortbildning utefter behov.

- Ett stimulerande arbete med varierande arbetsuppgifter

- Trevliga och kompetenta kollegor som värnar om verksamheten och varandra

- Närhet till verksamhetsledare som jobbar verksamhetsnära

- Möjlighet till semesterväxling

- Årsarbetstid med möjlighet till flexibla arbetstider

- Friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag

 

Rekryteringsprocessen

Anställningen är på 100 % och under ett års tid med start den 1 maj 2024.

 

Ansökan ligger öppen t o m den 10/3 - 2024 och intervjuer beräknas hålla under v 11. Vi ser gärna att du inkommer med din ansökan så snart som möjligt då vi går igenom dessa löpande under söktiden.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner:

-Anna Lindestig, Enhetschef Centrum mot våld, 063-14 45 83

- Liselott Åsberg, Verksamhetsledare Centrum mot våld, 063-14 32 66

- Carina Lundqvist, Akademikerförbundet SSR, 063-14 46 37

 

Upplysningar

 

enhetschef

Anna Lindestig

063-14 45 83

verksamhetsledare

Liselott Åsberg

063-14 3266

070-3694739

 

Sista ansökningsdag

2024-03-10

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 10 mars . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 9 februari

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Välkommen att söka ett nytt spännande uppdrag på Centrum mot våld