Östersunds kommun

VA-strateg till Avfall VA

Avfall VA är en trivsam arbetsplats inom teknisk förvaltning med 110 engagerade medarbetare som går en spännande framtid till mötes. Sektorn arbetar med både avfall och VA och ansvarar för drift, underhåll och utveckling av vattenverk, avloppsreningsverk, vatten- och avloppsledningsnät, avfallsanläggning, återvinningscentraler med mera.

 

En av våra medarbetare har sökt sig vidare i karriären och vi söker nu efter en ersättare. Vi ser gärna att man börjar så snart som möjligt.

 

Arbetsuppgifter

Innehållet i tjänsten innebär att vara med och ansvara för utvecklingen av det framtida VA-systemet. Du kommer att arbeta med och ha ansvar för kommunens utbyggnadsplan och VA-taxa, du kommer att vara med och jobba med utökningen av vårt verksamhetsområde inom dricks-, spill-, och dagvatten. Vattentjänstlagen, VA-taxan och ABVA är viktiga verktyg i arbetet så god kännedom om dessa är meriterande.

 

Du kommer ha ett strategiskt ansvar och arbeta förvaltningsövergripande i tidigt skede med detaljplanefrågor och exploateringar samt vara delaktig i beräkningar av intäkter i form av anläggnings- och brukningsavgifter. Planeringsansvaret inrymmer även ett fokus på att planlägga utbyggnad och förstärkning av det befintliga ledningsnätet där du också har ett nära samarbete med ansvarig för förnyelseplaneringen. Du kommer att jobba nära tillsammans med våra VA-ingenjörer.

 

Kvalifikationer

Högskole-/Universitetsutbildning inom väg- och vattenbyggnad, vatten- och miljöteknik, VA-teknik eller motsvarande kunskap är ett krav för tjänsten. Du har god förmåga att samarbeta med kollegor och partners såväl som med kunder. I arbetet förväntas du kunna ligga steget före och med god förmåga att se både det större och mindre perspektivet. Du är självgående, kan driva projekt och har en vilja och förmåga att dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper till resten av organisationen.

 

Kunskap och erfarenhet av offentlig upphandling är meriterande.

 

För tjänsten krävs körkort för personbil.

 

Det kan bli aktuellt att säkerhetsklassa befattningen. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer då att genomföras innan anställning.

 

Östersunds kommun har som mål att öka mångfalden. Därför värdesätter vi den kompetens som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Urval och intervjuer kan ske fortlöpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Erik Larsson

063-14 43 61

enhetschef

Marcus Kihlander

063-14 31 70

076-128 66 31

kontaktperson

Erika Johansson

063-14 30 00

facklig representant Vision

Christian Forslund

076-136 54 13

facklig representant Sveriges Ingenjörer

Matz Hasselbom

063-14 33 17

 

Sista ansökningsdag

2022-08-14

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : För 22 timmar sedan . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 4 juli

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb VA-strateg till Avfall VA