Östersunds kommun

Utredare utvecklingsenheten

Arbetsuppgifter

Som utredare vid Område Tillväxt är du en viktig pusselbit i det strategiska och praktiska arbetet i Östersunds kommuns utveckling. 
Du formulerar underlag som ska användas vid beslut i kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Uppdragen varierar såväl i komplexitet som i omfång.  

Du kommer bland annat att arbeta praktiskt med genomförande och uppföljning av kommunens tillväxtplan Mer [*] Östersund, hantera kommunens vänortsarbeten och fortsätta arbetet med utformande av en ny internationell strategi.

 

Kvalifikationer

Vi söker en utredare med förmåga att arbeta brett inom olika sakområden. Flerårig vana av utredningsarbete och projektledning inom offentlig förvaltning är meriterande. 

Det är också meriterande om du har tidigare kunskap och erfarenhet kopplat till social innovation, till exempel avseende samverkan med civilsamhället, idéburet offentligt partnerskap och/eller socialt företagande. 

Du ska ha en relevant högskoleutbildning, exempelvis med inriktning mot offentlig förvaltning eller samhällsvetenskap. Du är analytiskt lagd och har lätt att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du kan arbeta både självständigt och i grupp och tar stort eget ansvar. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din förmåga att kommunicera, samverka och skapa relationer internt och externt. Du behöver kunna ta mycket eget ansvar och vara drivande för att kunna föra processer framåt. 

Du är kommunikativ, tydlig och smidig i relationer både internt och externt. Vi ser även att du är utåtriktad, initiativrik, entusiastisk och intresserad av samhällsutveckling och tillväxtfrågor.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Per Johansson tillväxtchef 063-14 36 64

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-02-19

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 19 timmar . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Övrigt


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Utredare utvecklingsenheten