Östersunds kommun

Uppsökare med fokus på ungdomar till Uppsökande teamet

I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor, genom hela livet. Det gör det lätt att bli engagerad och hitta mening. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Därför rör vi oss ständigt framåt, och gör det med hjärtat. Vi är 5 600 medarbetare inom 400 olika yrken som ger varandra styrka och inspiration. Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas både professionellt och som person. Roligt för dig och bra för Östersund!

 

En av våra uppsökare ska nu vara föräldraledig i minst 6 månader (kan bli upp till ett år) och vi söker nu en vikarie med tillträde i mitten av augusti, men med introduktionsveckor i slutet av maj. Kallelse till intervju sker löpande.

 

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen är social- och arbetsmarknadsnämndens professionella stöd och svarar bland annat för stöd till familjer och enskilda. Förvaltningen har cirka 300 medarbetare och är organiserad i tre sektorer: sektor Barn Vuxen, sektor Kompetens Arbete Försörjning och sektor Öppenvård var i Uppsökarna ingår.

 

Arbetsuppgifter

Uppsökande teamet på två personer ingår i en enhet på 7 personer varav fyra jobbar med Strukturerat ungdomsstöd och en som SSPF-koordinator. När du jobbar som uppsökare så arbetar du i ungas miljöer för att finna ungdomar som är i behov av stöd. Fokuset är att jobba förebyggande och upptäcka ungdomar 12-18 år som är i riskzon, med fördel innan de kommit i kontakt med polis och socialtjänst. I det förebyggande arbetet krävs en helhetssyn och samarbetsförmåga med andra myndigheter, förvaltningar, organisationer och föräldrar. I denna är samverkan - med fokus på ungdomens bästa - av stor vikt, bland annat med föräldrar, skola, fritid, polis samt socialförvaltningens övriga verksamheter.

 

Du kommer även att jobba med ungdomar som blivit dömda till ungdomstjänst och ungdomsvård. Vid ungdomstjänst så har du även kontakt med lämpliga arbetsgivare som kan erhålla en arbetsplats för ungdomstjänsten. Du kommer även få individuella uppdrag från socialsekreterare.

 

Arbetet är schemalagt och innefattar delvis kvällsarbete. Helgarbete förekommer.

 

Kvalifikationer

- Du är utbildad socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.

- Du har erfarenhet av arbete med ungdomar i deras ungdomsmiljöer

- Du har god lokalkännedom.

- Du har god kunskap i dokumentation.

- B-körkort krävs

 

Meriterande:

- Erfarenhet av att arbeta med screeningsinstrument.

- Erfarenhet av motiverande samtal (MI)

- Erfarenhet av att samverka med skola, polis och fritidsgårdar

 

Du är en flexibel person med god samarbetsförmåga som på ett strukturerat och självständigt sätt kan arbeta. Du är ansvarsfull och har nått en personlig mognad som gör att du är trygg i dig själv. Vi värdesätter en arbetsgrupp med mångfald, det vill säga att vi strävar efter olika slags erfarenheter och bakgrund. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Viss kunskap/erfarenhet av digitala verktyg är önskvärt.

 

Utdrag från belastningsregistret kommer ske inför anställning.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Mona Nilsson

063-14 35 93

facklig representant Vision

Ann-Christin Lundhag

063-14 41 59

facklig representant Akademikerförbundet SSR

Maria Sjölin

063-14 30 62

 

Sista ansökningsdag

2024-02-25

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 9 timmar . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 30 januari

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Uppsökare med fokus på ungdomar till Uppsökande teamet