Östersunds kommun

Två socialsekreterare till nybildat team med inriktning våld i nära relation

Tillsvidareanställning på heltid, tillträde enligt överenskommelse

 

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen är Social- och arbetsmarknadsnämndens professionella stöd. Vårt uppdrag är att på olika sätt hjälpa medborgare som är i behov av extra stöd. Vårt uppdrag omfattar bland annat barn- och ungdomsvården, missbruksvården, familjerätt och ekonomiskt bistånd. Förvaltningen ansvarar dessutom för integration av nyanlända samt stöd och vägledning till personer som står utanför arbetsmarknaden. Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat. Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället - och för medborgarna. Förvaltningen har drygt 350 medarbetare och är organiserad i fyra verksamhetsområden: Öppenvård, Barn ungdom vuxen, Arbetsmarknad- och lärande samt Försörjning.

 

I höst startar vi ett nytt team med inriktning våld i nära relationer. Teamet, som kommer att bestå av fyra medarbetare, kommer att vara placerat inom Område Försörjning som är det område inom Social- och arbetsmarknadsförvaltningen som handlägger ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd. Inom området finns också budget- och skuldrådgivare samt handläggare för dödsboanmälningar. Området har ca 30 medarbetare.

 

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i teamet ansvarar du för att ta emot ansökningar om bistånd, utreda och bedöma behov av skydd och stödinsatser för våldsutsatta. Stödinsatserna kan vara både praktiskt, psykosocialt samt vägledande. I uppdraget ingår även att handlägga ekonomiskt bistånd för den våldsutsatta.

Även andra arbetsuppgifter kan komma att bli aktuella.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen med erfarenhet av myndighetsutövning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med våld i nära relationer.

Du är empatisk och trygg med god personlig mognad. Du vill bidra till ett gott arbetsklimat och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

 

B-körkort erfordras.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

 

Inför rekryteringen har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

Tf sektorschef         

Anette Furberg        

063-14 43 74          

 

Sektorchef

Petra Olsson           

063-14 33 75          

 

Facklig representant

Vision      

Maria Stenlund        

063-14 32 31          

 

Facklig representant

Akademikerförbundet SSR       

Kundcenter             

063-14 30 00          

 

Sista ansökningsdag

2020-08-31

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 14 juli

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Två socialsekreterare till nybildat team med inriktning våld i nära relation