Östersunds kommun

Traineejurist med inriktning försäkring

Tidsbegränsad anställning ett år på heltid med tillträde så snart som möjligt eller efter överenskommelse.

 

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare. Östersunds kommun är stället för dig som vill jobba framåt med hjärtat. För oss är alla medborgare lika viktiga. Ett barn på förskolan, en bygglovssökande villaägare eller en vårdsökande pensionär. Hos oss har du möjligheter att som individ påverka hur vi genomför vårt gemensamma arbete och vara med och bidra till ett bättre Östersund. Vi är engagerade och visar omtanke för varandra och dem vi är till för. Jobba med något som är viktigt på riktigt!

 

Som traineejurist är du underställd chefsjuristen och arbetar inom Område juridik & säkerhet som organisatoriskt hör till kommunledningsförvaltningen och är kommunstyrelsens tjänstemannastöd.

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten som trainee inom juridik arbetar du på samma sätt som kommunens jurister. Arbetet innebär arbete i en mångfacetterad verksamhet och ställer krav på att snabbt kunna sätta sig in i olika juridiska frågeställningar, både på bredden och på djupet vilket kräver flexibilitet och självständighet. Du kommer att ge råd i juridiska frågor till kommunens nämnder/förvaltningar, kommunalförbund och kommunala bolag. Du ska bland annat vara beredd på att avge yttrande och vara ombud i domstolsprocesser samt upprätta, bedöma och kvalitetssäkra olika typer av avtal.

 

Du kommer också att få en särskild inriktning avseende kommunens arbete med försäkringar, du hanterar de försäkringsärenden som är aktuella och samordnar arbetet med upphandlingar. Du förväntas även arbeta förebyggande och hitta sätt att minska skador på egendom och personal. Konkret innebär detta att du upphandlar försäkringsmäklare, tillser att kommunen har fullgott försäkringsskydd, administrerar kommunens försäkringar och bistår förvaltningar med råd om en skada omfattas av någon av kommunens försäkringar.

 

Vid skadereglering anmäler du skador till försäkringsbolagen, är kontakt mellan försäkringsbolaget och den kommunala verksamheten, utreder och fattar beslut samt reglerar skador som hanteras inom kommunens interna skaderegleringsfond, administrerar den interna skaderegleringsfonden, bistår förvaltningar med råd gällande skadeståndsanspråk, skadeståndsfrågor, kräver ersättning från skadevållare mm.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en jur kand/juristexamen med mycket gott resultat under 2022 eller 2023. Vi ser att du har lätt för att arbeta självständigt, ett mycket gott omdöme och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, är ansvarsfull, engagared och noggrann. Du har också lätt att samarbeta med andra, och med andra professioner.

 

Du ska vara beredd på att arbeta med det mesta inom det juridiska området. Utrymme för specialisering inom något eller några rättsområden är samtidigt möjlig. Det är en fördel om du har ett stort intresse för samhällsfrågor och tycker det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation.

 

Som person är du noggrann, har lätt för att samarbeta och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du känner dig trygg med att arbeta självständigt, att ta ansvar för att ditt arbete utförs professionellt och du har ett strukturerat sätt att ta dig an nya uppgifter. Det är viktigt att du är prestigelös i ditt möte med kommunens övriga professioner och kan se din del i en större helhet.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Förmåner

Det är viktigt för oss att du trivs på ditt arbete, Östersunds kommun har därför tagit fram en mängd förmåner för dig som anställd. Det rör sig om allt från både friskvårdsbidrag eller friskvårdstimme till pensionsrådgivning och rabatter i butiker. Dessutom vill vi underlätta om något händer i ditt privatliv vilket innebär att vi även erbjuder specialiststöd från jurister psykologer och ekonomer.

 

Vi välkomnar din ansökan!

 

Upplysningar

 

chefsjurist

Linda Stenman

063-14 33 54

kommunjurist

Veronica Mattsson

063-14 39 20

säkerhetschef

Oskar Kirkbakk

063-14 47 63

facklig representant Akademikerförbundet SSR

Victor Fors

063-14 47 99

 

Sista ansökningsdag

2023-02-19

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 19 februari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 24 januari

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Traineejurist med inriktning försäkring