Östersunds kommun

Studiecoach

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på heltid till och med 2022-06-30 med tillträde snarast.

 

Social-och arbetsmarknadsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen är indelad i tre sektorer. En av sektorerna är sektor kompetens, arbete och försörjning där Lärcentrum ingår. Inom sektorn finns också Arbetsmarknadsenheten, Navigatorcentrum, Integrationsservice och Försörjning. Inom sektorn arbetar ca 85 medarbetare.

 

Lärcentrum har det samlade ansvaret för all vuxenutbildning i Östersunds kommun, vilket omfattar beställning av vuxenutbildning samt infrastruktur för vuxnas lärande. Lärcentrums huvuduppgift är att vara en mötesplats för vuxnas lärande, en mäklare av utbildning som matchar arbetslivets behov av kompetens och en motor för lokal och regional utveckling genom bland annat kompetensförsörjning och innovativa utbildningar. Cirka 4 200 elever studerar årligen via den kommunala vuxenutbildningen i Östersund.

 

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med den studiestödjande verksamheten Lärum inom sektor kompetens, arbete och försörjning. Lärum ska ge bästa möjliga individuella studiesupport för de som är i behov av det, där deltagaren är involverad och har ansvar i processen. Fokus ligger på det behov som deltagaren uttrycker samt att deltagaren får rätt stöd inför studier men också för elever som redan är i studier inom vuxenutbildningen.

 

Samverkan är en nyckelfaktor där vi tror att arbetet blir smidigare och effektivare samt ger deltagaren en bättre koll över sin studiesituation. Samverkan kan ske med studie- och yrkesvägledare, coacher och handläggare inom sektor kompetens, arbete och försörjning. Du kommer vidare att samverka med lärare och specialpedagoger hos våra utbildningsanordnare samt med andra aktörer och myndigheter som är viktiga för deltagaren. Uppdraget innebär arbete på individ- grupp och skolnivå. Arbetssättet är främjande, förebyggande och rehabiliterande.

 

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

 

- Motiverande och vägledande samtal med elever.

- Samordning av insatser kring elever på individ- och/eller gruppnivå.

- Att vara lättillgängligt stöd på vår studiegård och i vår digitala plattform.

- Läsa, förstå och förklara kursplaner i flertalet olika ämnen.

- Stötta elever i att skapa struktur och överblick i deras studier.

- Att handleda kurser och kompetensutvecklande insatser för elever och personal.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom området pedagogik, psykologi, socialpedagogik eller socialt arbete eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Har du lärarutbildning och/eller erfarenhet av undervisning är det meriterande.

 

Du har lätt för att skapa goda relationer, är engagerad, noggrann och strukturerad. Du har förmåga att driva egna processer framåt, god verbal förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du trivs med att vara ett stöd för andra och du har ett professionellt förhållningssätt. Erfarenhet av arbete med ungdomar och/eller unga vuxna är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan snarast.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Upplysningar

enhetschef

Magnus Andersson

063-14 49 92

 

nås via Kundcenter

Fackliga representanter

063-143000

 

Sista ansökningsdag

2021-03-05

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 12 timmar . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 12 februari

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Studiecoach