Östersunds kommun

Studie- och yrkesvägledare till område Brunflo

Arbetsuppgifter

Kastalskolan har en verksamhet med elever i årskurs 4 - 9 med en tillhörande fritidsklubbverksamhet. I årskurserna 6-9 arbetar vi med en till en och alla elever har då en chromebook. 

Kastalskolan genomgår en utvecklingsprocess som påbörjats under 2017 då skolan var en 6-9 skola. Under året har skolans verksamhet utökats med årskurserna 4-5 och skolan har haft en utbildningsinsats i språkutvecklande arbetsätt. Utifrån utvärderingar som gjorts kommer skolan ta nya kliv i utbildningsinsatser under nästa läsår. Till hösten kommer även en ny organisation att sjösättas.

 


Kvalifikationer

Kastalskolan står som ansvarig i rekrytering av Studie - och yrkesvägledare men uppdraget gäller för område Brunflo vilket omfattar F-3 skolorna Sörgårdsskolan, Storviken. F-5 skolorna Marieby, Fåker och Ångsta samt 4-9 på Kastalskolan. Huvudfokus kommer att vara på Kastalskolan men i dialog med övriga rektorer i området kommer även arbete att ske på de andra skolorna.

Alla skolor i Österunds kommun arbetar efter en plan för studie - och yrkesvägledning i alla ämnen. Förutom praktiska arbetsuppgifter såsom anordning av prao, stöd i gymnasievals sökning kommer även planen vara en del i arbetet. Som Studie - och yrkesvägledare ingår man även i ett team centralt i kommunen för att tillsammans med andra studie - och yrkesvägledare stötta varandra i yrkesrollen och samarbeta bland annat gällande prao.

 

Vi söker dig som vill vara med att utveckla studie – och yrkesvägledningsfrågor i område Brunflo. Du är van att arbeta självständigt men även i samarbete med lärare på de olika skolorna. Du har ett stort intresse av att vägleda elever i olika framtida yrken samt stödja lärare i att koppla samman skola och yrkesliv. Vi ser att du kan vara en person med erfarenhet av yrket, nyexad eller ha annan kompetens som kan ses som likvärdig. Viktig är att du vill vara med och driva utvecklingsarbetet framåt i område Brunflo.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 


Kontaktpersoner

Maria Landqvist rektor 072-588 31 94

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2019-08-07

 


Ansök nu

 


 

Sista ansökningsdag : 7 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 11 juli

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik Studie- och yrkesvägledare


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Studie- och yrkesvägledare till område Brunflo