Östersunds kommun

Stadsjurist till Östersunds kommun

Tillsvidare på heltid med tillträde så snart som möjligt eller efter överenskommelse.

 

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare. Östersunds kommun är stället för dig som vill jobba framåt med hjärtat. För oss är alla medborgare lika viktiga. Ett barn på förskolan, en bygglovssökande villaägare eller en vårdsökande pensionär. Hos oss har du möjligheter att som individ påverka hur vi genomför vårt gemensamma arbete och vara med och bidra till ett bättre Östersund. Vi är engagerade och visar omtanke för varandra och dem vi är till för. Jobba med något som är viktigt på riktigt!

 

Som stadsjurist är du underställd chefsjuristen och arbetar inom Område juridik & säkerhet som organisatoriskt hör till kommunledningsförvaltningen och är kommunstyrelsens tjänstemannastöd.

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten som stadsjurist innebär arbete i en mångfacetterad verksamhet och ställer krav på att snabbt kunna sätta sig in i olika juridiska frågeställningar, både på bredden och på djupet vilket kräver flexibilitet och självständighet. Du kommer att ge råd i juridiska frågor till kommunens nämnder/förvaltningar, kommunalförbund och kommunala bolag. Du ska bland annat avge yttrande till domstol och vara ombud för kommunen i domstol samt upprätta, bedöma och kvalitetssäkra olika typer av avtal.

 

I denna rekrytering så är det särskilt meriterande om du har en bakgrund/kompetens inom dataskydd- och digitaliseringsjuridik eller socialtjänst men arbetet innebär också att kunna ge råd och stöd i alla typer av juridiska frågeställningar som förekommer inom en kommun.

 

En förutsättning för tjänsten innebär också att du som jurist ska kunna samarbeta med andra professioner. Det är viktigt att som jurist aktivt följa rättsutvecklingen och ta de initiativ som behövs för att kommunen ska vara uppdaterad på de lagar och regler som gäller.

 

Som stadsjurist har du också ett särskilt uppdrag med ansvar för verksamheten, i samråd med Chefsjuristen, inom juristfunktionen. Du ska också arbeta med utveckling inom juristfunktionen.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en jur kand/juristexamen. Vi ser att du har minst tre års arbetslivserfarenhet från arbete med kvalificerade juridiska frågeställningar. Det är meriterande om du arbetat med offentligrättsliga och civilrättsliga frågor så som till exempel kommunalrätt, förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, avtalsrätt, skoljuridik, socialrätt, skadeståndsrätt, upphandling och fastighetsrätt.

 

Du ska vara beredd på att arbeta med det mesta inom det juridiska området. Utrymme för specialisering inom något eller några rättsområden är samtidigt möjlig. Det är en fördel om du har ett stort intresse för samhällsfrågor och tycker det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation.

 

Som person är du noggrann, har lätt för att samarbeta och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du känner dig trygg med att arbeta självständigt, att ta ansvar för att ditt arbete utförs professionellt och du har ett strukturerat sätt att ta dig an nya uppgifter. Det är viktigt att du är prestigelös i ditt möte kommunen kommunens övriga professioner och kan se din del i en större helhet.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Förmåner

Det är viktigt för oss att du trivs på ditt arbete, Östersunds kommun har därför tagit fram en mängd förmåner för dig som anställd. Det rör sig om allt från både friskvårdsbidrag eller friskvårdstimme till pensionsrådgivning och rabatter i butiker. Dessutom vill vi underlätta om något händer i ditt privatliv vilket innebär att vi även erbjuder specialiststöd från jurister psykologer och ekonomer.

 

Upplysningar

 

chefsjurist

Linda Stenman

063-14 33 54

facklig representant Akademikerförbundet SSR

Victor Fors

063-14 47 99

 

Sista ansökningsdag

2023-02-19

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 19 februari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 25 januari

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Stadsjurist till Östersunds kommun