Östersunds kommun

Specialpedagog till SkolFam-team

Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans med Social- och arbetsmarknadsförvaltningen i Östersunds kommun söker en specialpedagog till vårt SkolFam-team

 

SkolFam -Skolsatsning inom familjehemsvård är en forskningsbaserad och förebyggande arbetsmodell riktad till barn i familjehem. Målet är att förbättra familjehemsplacerade barns möjligheter till en positiv framtid genom att fokusera på den skyddande effekt som skolframgång ger. SkolFam syftar till att öka förutsättningarna för bättre skolresultat för familjehemsplacerade barn.

 

SkolFam-teamet består av psykolog, specialpedagog, barnsekreterare, familjehemssekreterare samt en samordnare.

 

Teamets arbete består av kartläggningar, genomförande av utbildningsplan och uppföljningar. Även insatser för skolpersonal och familjehemsföräldrar kan ingå. SkolFamteamet ingår även i ett regionalt nätverk samt deltar aktivt i det nationella nätverk som består av kommuner som arbetar enligt SkolFams modell.

 

Läs gärna mer på skolfam.se.

 

Din anställning kommer organisatoriskt att tillhöra Barn- och elevhälsan i Barn- och utbildningsförvaltningen. Tillsvidareanställning 100%, tillträde enligt överenskommelse.

 

Arbetsuppgifter

Uppdraget är att tillsammans med barnet, familjehemsföräldrar och skolpersonal främja barnets utveckling och möjligheter att lyckas i skolan.

 

Psykolog och specialpedagog bildar tillsammans med ansvariga barn- och familjehemssekreterare ett team kring varje barn. Arbetet utgår från Skolfams manual och startar med att psykolog och specialpedagog gör en kartläggning av varje barns utvecklingsnivå och potential. Specialpedagogen gör en pedagogisk kartläggning. Kartläggningarna och teamets sammanvägda bedömning ligger till grund för förslag till insatser i skolan och eventuellt stöd. Arbetet fortsätter sedan i tvärprofessionella och systematiska uppföljningsmöten. Skolfamteamet ger stöd och vägledning till personalen i skolan och familjehemmen för att de på bästa sätt ska stötta barnen i deras skolutveckling.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med specialpedagogexamen.

Du har praktisk erfarenhet av arbete som specialpedagog inom grundskolan samt kunskap om och erfarenhet av handledning.

 

Du har god kunskap om och erfarenhet av läs- och skrivinlärning samt matematikdidaktik, speciellt för barn med svårigheter samt vana av att skriva handlingsplaner utifrån behov på både grupp- och individnivå. Du är väl förtrogen med testning av barn och kan använda resultaten för att påverka den pedagogiska utvecklingen.

 

Arbetet i Skolfam kräver goda samarbetsrelationer. I dina professionella relationer är det viktigt att du är lyhörd och att du ser nyttan med tvärprofessionellt kunskaps- och erfarenhetsutbyte. I möten är ditt förhållningssätt lösningsorienterat och positivt men du kan också utmana dina samarbetspartners för att främja utveckling. Meriterande är erfarenheter av samarbete med socialtjänst.

 

Arbetet i Skolfam kräver samordning och det är därför viktigt att du kan ta egna initiativ, planera, organisera och prioritera dina insatser.

 

Barnen i Skolfam är placerade i olika kommuner vilket innebär resande i tjänsten. Därför behöver du ha B-körkort.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg blir aktuellt vid eventuell intervju. Intervjuer sker löpande så vänta inte med in ansökan.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Anna Albertsson

063-14 43 69

specialpedagog

Vivianne Mattsson

063-13 43 12

psykolog

Martin Fallhagen

063-14 42 84

facklig representant

Ulrika Nordström

063-14 31 95

 

 

Sista ansökningsdag

2024-05-26

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 maj . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 8 maj

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Specialpedagog till SkolFam-team