Östersunds kommun

Speciallärare med inriktning mot språk-, skriv- och läsutveckling

I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor, genom hela livet. Det gör det lätt att bli engagerad och hitta mening. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Därför rör vi oss ständigt framåt, och gör det med hjärtat. Vi är 5 600 medarbetare inom 400 olika yrken som ger varandra styrka och inspiration. Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas både professionellt och som person. Roligt för dig och bra för Östersund!

 

Har du erfarenhet av att arbeta med elever inom autismspektrat och känner dig inspirerad att vara med och bygga upp något nytt? Då är det här en tjänst för dig!

 

Östersunds kommun, Barn och utbildningsförvaltningen Östbergsskolan resursskola söker nu speciallärare med inriktning mot språk-, skriv- och läsutveckling.

 

Östersunds resursskola är en nystartad skola för elever inom autismspektrat. Skolan kommer att starta upp sin verksamhet i augusti i samband med läsåret 2024/2025. På resursskolan kommer det gå 18 elever i årskurs 4-9. På skolan jobbar idag lärare som undervisar i engelska, svenska, so-ämnena och hem och konsumentkunskap. I övriga ämnen undervisar lärare som arbetar på Östbergsskolan. Skolan kommer att vara belägen i Östbergsskolans lokaler men är en egen skolenhet. Östbergsskolan är en 4-9 skola som är centralt belägen på Frösön.

 

Tillsvidareanställning, 100%, tillträde 20240813

 

Arbetsuppgifter

- Undervisa elever enskilt och tillsammans med kollegor

- Undanröja hinder i undervisningen och skapa en god lärmiljö

- Samarbeta med kollegor kring elevernas lärande

- Delta i det systematiska kvalitetsarbetet

- Ha ett övergripande ansvar för verksamheten i samarbete med rektor

 

Du kommer ingå i ett arbetslag med specialpedagog, lärare och resurspersoner som är engagerade och professionella och som har erfarenhet av att möta den aktuella elevgruppen. Samarbete och trivsel är viktiga faktorer för arbetslaget.

 

Kvalifikationer

Speciallärarexamen med inriktning språk-, skriv- och läsutveckling. Erfarenhet av att arbeta med elever med autism är meriterande.

 

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med elever inom autismspektrat. Du behöver vara flexibel, kreativ och ha ett stort professionellt tålamod. Du har goda pedagogiska kunskaper för att kunna stötta eleverna så att de når både kunskapskriterier och utvecklar sina sociala färdigheter. Vi hoppas att just du vill vara med och bidra med din erfarenhet och kunskap tillsammans med oss.

 

Varmt välkommen med din ansökan.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

sakkunnig rektorsstöd

Ulrika Karlsson

076-125 93 98

rektor

Morgan Bygdell

facklig representant Sveriges lärare

Johanna Grunddal

076-103 29 07

facklig representant Sveriges lärare

Thomas Bjuhr

076-108 74 45

 

 

Sista ansökningsdag

2024-05-22

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : Om ungefär en timme . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 8 maj

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Speciallärare med inriktning mot språk-, skriv- och läsutveckling