Östersunds kommun

Speciallärare årskurs 7-9 till Treälvskolan i Lit

Nu söker vi speciallärare till F-9 Treälvsskolan i Lit. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start från vårterminen 2022.

 

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

 

Treälvsskolan är en F-9 skola med ca 400 elever med tillhörande fritidshem och fritidsgård.

 

Vi har nära till friluftsliv och natur. Vid Treälvsskolan finns även idrottshall, simhall, multiarena och skridskobana. Skolan driver eget café tillsammans med eleverna. Under året har uppbyggnad av vår studiegård påbörjats och ska färdigställas under nästa läsår.

 

Inför 2022 behöver vi komplettera vårt team med ytterligare specialpedagogisk kompetens. Ett nytt sätt att arbeta förebyggande och främjande tillsammans med skolans elevhälsoteam är under uppbyggnad, här blir dina erfarenheter och idéer viktiga.

 

Treälvsskolan har idag en utvecklingsgrupp bestående av förstelärare och specialpedagoger som tillsammans med rektor arbetar för skolans utveckling där du kommer att ha en central nyckelroll som är oerhört värdefull för oss.

 

Fokus ligger på skolans utvecklingsarbete- att utveckla lärmiljöer, förhållningssätt och undervisning så att skolan möter upp alla elevers olika behov

 

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara viktig i arbetet med att:

 

-utveckla goda lärmiljöer på organisations-, grupp- och individnivå

 

-arbeta med att utveckla förhållningssätt och relationskompetens

 

-göra pedagogiska kartläggningar, vara behjälplig i utarbetandet av extra anpassningar och vid upprättandet av åtgärdsprogram för elever i behov av särskilt stöd

 

-driva arbete för att främja och förebygga diskriminering och kränkande behandling, en trygg och välkomnande miljö är målet

 

-hjälpa arbetslaget att planera, utforma och utvärdera undervisningen.

 

Att arbeta som speciallärare hos oss kommer att innebära att du har stora möjligheter att påverka vår framtida organisation, tillsammans gör vi en bra skola ännu bättre.

 

 

Kvalifikationer

Specialpedagogexamen/Speciallärarexamen eller annan specialpedagogisk kompetens arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

 

Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och kan omsätta dessa i det dagliga arbetet. Du har ett genuint intresse för elevers utveckling och lärande, ser möjligheter, är flexibel, är självgående och initierar utvecklingsinsatser och vågar prova nya arbetssätt. Du är aktiv i att skapa kontakter och goda relationer med såväl kollegor, elever och vårdnadshavare och har god förmåga att samarbeta. Du är noggrann och har förmåga att strukturera och planera dina åtaganden och säkerställa att dokumentation sker enligt skolans rutiner.

 

Särskild kompetens inom läs- och skrivutveckling exempelvis Bravkod och läs- och skrivutredning som till exempel kunskap inom användandet av Logos är meriterande, så även erfarenhet och kompetens kring lågaffektivt bemötande och NPF.

 

Rekryteringen kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum passerat så vänta inte med din ansökan!

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Upplysningar

rektor

Malin Tuuliainen

076-100 79 86

 

biträdande rektor

Erika Dahlqvist

072-238 45 94

 

biträdande rektor

Magnus Myrenhammar

076-054 33 66

 

nås via skolans expedition

Fackliga representanter

063-14 48 55

 

Sista ansökningsdag

2021-12-06

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 6 december . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 26 november

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Speciallärare årskurs 7-9 till Treälvskolan i Lit