Östersunds kommun

Sommarvikariat - Laborant, Avfall VA-teknisk förvaltning

Sektor Avfall VA, inom Teknisk förvaltning, är en trivsam arbetsplats med 110 engagerade medarbetare som går en spännande framtid till mötes. Sektorn arbetar med både avfall och VA och ansvarar för drift, underhåll och utveckling av vattenverk, avloppsreningsverk, vatten- och avloppsledningsnät, avfallsanläggning, återvinningscentraler med mera.

 

Under sommarperioden behöver vi förstärka vår verksamhet när ordinarie personal har semester.

 

Vi söker därför dig som har en pågående eller avslutad utbildning inom naturvetenskap/teknik, laborant eller har motsvarande erfarenhet av laborativt arbete.

 

Arbetsuppgifter

Laboratoriet är ackrediterat enligt SS-EN ISO/IEC 17025 för avlopps-och recipientanalyser och placerat på Göviken avloppsreningsverk. Laboratoriet har totalt 3 anställda som alla utför analyser och viss provtagning. Laboratoriet är en stödjande funktion till avloppsreningsverk, avfallsanläggning och vattenverk.

 

Perioden gäller maj - augusti varav upplärning sker i maj. Start- och slutdatum kommer kunna anpassas efter eventuella studier.

 

Tjänsten är heltid förlagd till dagtid, 7.00-16.00 måndag till fredag.

 

Du kommer till exempel att:

- Enligt uppsatta rutiner ta emot prover och provbereda dessa för analys.

- Utföra löpande analyser på avloppsvatten och slamprover.

- Utföra löpande driftanalyser av dricksvattenprover.

- Disk av provtagnings- och labbutrustning.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pågående eller avslutad utbildning inom naturvetenskap/teknik, laborant eller har motsvarande erfarenhet av laborativt arbete.

 

Som person bör du vara noggrann, ansvarstagande och analytisk. För att lyckas i rollen behöver du ha lätt för att arbeta strukturerat och att följa instruktioner och rutiner. En annan viktig egenskap är att du trivs i grupp där du tar ansvar för att skapa resultat genom samarbete, är lyhörd och har en positiv attityd.

 

Eftersom laboratoriet är en liten arbetsplats lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. En säker arbetsmiljö är viktig för oss och vi förväntar oss att du följer våra rutiner och säkerhetsföreskrifter.

 

För tjänsten krävs att du fyllt 18 år samt att du behärskar svenska i både tal och skrift. Det är meriterande om du innehar B-körkort

 

Som en del av rekryteringsprocessen kan bakgrundskontroll komma att genomföras.

 

Anställningen är inplacerad i säkerhetsklass. Det betyder att innan du anställs vid Östersunds kommun kommer säkerhetsprövning och registerkontroll att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen (2018:585).

 

Ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat. Bifoga CV och personligt brev i din ansökan, rekrytering kan komma att ske löpande.

 

Kontaktperson

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta arbetsledare laboratorium Cathrine Lindman, 063-14 43 08.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

arbetsledare

Catherine Lindman

063-14 43 08

 

Sista ansökningsdag

2024-03-01

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 mars . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 8 februari

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Sommarvikariat - Laborant, Avfall VA-teknisk förvaltning