Östersunds kommun

Socionom/skolkurator till Barn- och elevhälsan

En tillsvidareanställning på heltid, tillträde enligt överenskommelse.

Två vikariat på heltid under perioden 15 augusti 2022 - 30 juni 2023.

 

Barn- och elevhälsan är Barn- och utbildningsförvaltningens gemensamma organisation för barn- och elevhälsostöd till skolorna samt i viss omfattning till förskolorna i Östersunds kommun. Inom enheten arbetar skolsköterskor, skolläkare, kuratorer, psykologer, logopeder, pedagoger och speciallärare/specialpedagoger med spetskompetens. Sammanlagt arbetar ca 60 medarbetare inom enheten. Till Barn- och elevhälsan hör även Särskild undervisning vid sjukhus samt ett Skolfam-team.

 

 

Arbetsuppgifter

Som skolkurator arbetar du utifrån en helhetssyn på eleven i dess sammanhang; skola, hem och fritid. Elevhälsans uppdrag innebär att stödja skolorna i det främjande och förebyggande arbetet samt att stödja elevernas utveckling mot skolans mål. Utöver det främjande och förebyggande arbetet ingår för dig som skolkurator även:

 

. Arbete med olika stödinsatser för elever och vårdnadshavare, exempelvis krissamtal, gruppsamtal, konflikthantering och relationsbearbetning mellan elever, elevgrupper, vårdnadshavare och skolpersonal.

. Stöd och handledning av arbetslag och enskild personal.

 

 

Kvalifikationer

. Socionomexamen.

. Erfarenhet är meriterande, men vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet vad gäller helhetssyn, flexibilitet, ansvarskänsla och samarbetsförmåga.

 

Det här kan vi erbjuda

Spännande, utmanande och utvecklande arbete tillsammans med oss på Barn- och elevhälsan. Vi ser till att introducera dig väl i dina nya arbetsuppgifter. Du erbjuds friskvårdsbidrag, rabatterade tjänster mot netto- och bruttolöneavdrag och en mängd andra erbjudanden i Östersunds kommuns förmånsportal "Fördel Östersund". Där får du också tillgång till pensionstjänsten Lifeplan.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Vänta inte med din ansökan - intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden.

 

 

Upplysningar

biträdande chef

Anna Albertsson

063-14 43 69

073-2756205

 

facklig representant Akademikerförbundet SSR

Kerstin Häggmark

063-14 36 66

 

Skolkurator

Camilla Dahlén

063-14 43 80

 

Sista ansökningsdag

2022-05-22

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 22 maj . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 13 maj

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Socionom/skolkurator till Barn- och elevhälsan