Östersunds kommun

Socionom/samordnare våld i nära relation på Centrum mot våld

Tidsbegränsad anställning på heltid till och med 31 december 2021 med möjlighet till förlängning. Tillträde efter överenskommelse.

 

Centrum mot våld är ett samarbete mellan länets åtta kommuner men tillhör organisatoriskt Östersunds kommun, Social- och arbetsmarknadsförvaltningen.

 

Centrum mot våld är ett kompetenscentrum mot våld i nära relationer och erbjuder stöd till våldsutsatta vuxna, barn som upplevt våld samt behandling till våldsutövare. Insatser ges som service och/ eller insats. De flesta insatser ges individuellt men verksamheten har även gruppverksamhet. Verksamheten har ett uppdrag i att verka som ett stöd till yrkesutövande, erbjuda utbildning samt att samordna kommunernas arbete mot våld i nära relation.

 

På Centrum mot våld arbetar sammanlagt fem behandlare och tf Enhetschef. Arbetet sker utifrån uppsatta mål och innebär både stöd- och förändringsarbete. En viktig utgångspunkt är att våldsutsatta skyddas från fortsatt våld. Arbetet bedrivs utifrån den hjälpsökandes behov, med ett salutogent perspektiv på individens framtid.

 

 

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge psykosocialt stöd till vuxna och barn som utsätts för våld. Det kan innebära både individuellt stöd samt gruppverksamhet. Arbetet innehåller också att tillsammans med kollegor ansvara för de som är placerade i enhetens olika jourboenden. Du kommer att ge konsultation till yrkesutövare. Tjänsten innebär samarbete/samverkan såväl med kommunerna som externt med andra myndigheter och organisationer. Arbetet kan komma att innehålla utvecklingsarbete kring våld i nära relation och att informera om verksamheten till samverkanspartners.

 

Arbetstiden är huvudsakligen förlagd till dagtid, viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker den som har socionomutbildning eller annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi ser gärna att du har kunskap och kompetens inom våld i nära relationer samt erfarenhet av stödjande samtal och/eller förändringsarbete.

 

Du har förmåga att arbeta självständigt och har god samarbetsförmåga. Du vill vara med och utveckla arbetet med våld i nära relation och trivs med att samverka med andra. Du känner dig bekväm i rollen att ge information i grupp. Du är ansvarsfull och har nått en personlig mognad som gör att du är trygg i dig själv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Körkort är ett krav.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Upplysningar

verksamhetsledare

Liselott Åsberg

063-14 3266

070-3694739

 

facklig representant Akademikerförbundet SSR

nås via kundcenter

063-14 3000

 

Sista ansökningsdag

2021-03-04

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 4 mars . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 12 februari

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Socionom/samordnare våld i nära relation på Centrum mot våld