Östersunds kommun

Socialsekreterare/familjerätt

En tillsvidaretjänst, heltid. Tillträde 2018-09-01 eller enligt överenskommelse.

 

Socialförvaltningen är en av åtta förvaltningar i Östersunds kommun, förvaltningen svarar för stöd till familjer och enskilda inom ramen för fyra verksamhetsområden. Verksamhetsområdena är ekonomiskt bistånd, insatser för barn, unga och vuxna, öppenvård samt integration. Inom område barn, ungdom och vuxen finns familjerättsgruppen.

 

Arbetsuppgifter
Familjerätten i Östersund ansvarar för samarbetssamtal, vårdnads-, boende- och umgängesutredningar, fader- och föräldraskapsutredningar, adoptionsärenden och umgängesstöd. Arbetsgruppen består av fem heltidstjänster.

Socialtjänstens familjerättshandläggare möter ofta föräldrar i kris som behöver hjälp att kommunicera och se barnets perspektiv och behov. Arbetet med familjerättsliga frågor, som samarbetssamtal, avtal och utredningar om vårdnad, boende och umgänge, har stor betydelse för att bidra till separerades möjligheter att samarbeta för barnens bästa. Ett av de främsta kraven i arbetet är att tillgodose barns behov och intressen, därför är samtal med berörda barn en viktig del i arbetet.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom. Erfarenhet av socialt utredningsarbete/familjerättsligt arbete är meriterande.

Arbetsuppgifterna kräver att du är tydlig i din kommunikation och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du kommer att arbeta nära dina kollegor och andra samarbetspartners och det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra men också god förmåga att arbeta självständigt. Har du tidigare erfarenhet av familjerättsligt arbete eller socialtjänstens myndighetsutövning inom område barn och unga är det meriterande.

Då arbetsgruppen är liten och det dagliga arbetet kräver ett nära kollegialt samarbete läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort för bil krävs, körkort B.

Vi erbjuder dig
En stimulerande arbetsplats med varierade arbetsuppgifter och erfarna och engagerade kollegor.

Välkommen med din ansökan!


Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Maria Moralo, enhetschef 063-14 39 30, maria.moralo@ostersund.se

Carina Lundqvist, facklig representant Akademikerförbundet SSR 063-14 46 73, carina.lundqvist@ostersund.se

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-05-06


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 6 maj . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Socialsekreterare/familjerätt