Östersunds kommun

Socialsekreterare till Familjehemscentrum i Jämtlands län

Två tjänster, heltid (100%), en tillsvidare och ett vikariat. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Rekrytering kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

 

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen är social- och arbetsmarknadsnämndens professionella stöd och svarar bland annat för stöd till familjer och enskilda. Förvaltningen är organiserad i tre sektorer: sektor Öppenvård, sektor Kompetens Arbete Försörjning och sektor Barn och vuxna - där Familjehemscentrum i Jämtlands län (FHC) återfinns.

 

 

Arbetsuppgifter

Familjehemscentrum i Jämtlands län (FHC) arbetar för sju av länets åtta kommuner. Grunduppdraget är att rekrytera, utreda och utbilda familjer samt matcha för familjehemsplacering av barn upp till 18 år. Arbetsgruppen består av 6 heltidstjänster med en enhetschef på heltid som arbetar nära verksamheten.

 

Som socialsekreterare inom FHC ansvarar du tillsammans med de övriga handläggarna för att möta upp intresserade familjer, utreda och utbilda dessa. Familjerna som utreds finns såväl inom länet som ute i landet vilket innebär att arbetet stundtals medför resor och ibland med övernattning. I arbetsuppgifterna ingår även att ta emot förfrågningar om placering för barn- och ungdomar och matcha dessa med tillgängliga familjehem.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Erfarenhet av socialt utredningsarbete och då särskilt familjehemsutredningar är meriterande.

 

Du kommer att arbeta nära dina kollegor och andra samarbetspartners och det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra men också god förmåga att arbeta självständigt på ett effektivt och strukturerat sätt. Utredningsarbetet medför krav på goda kunskaper i svenska språket samt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Körkort för bil krävs, körkort B.

 

Bifoga CV och personligt brev till din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisade av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därav kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Henna Forsberg

063-14 41 74

facklig representant Akademikerförbundet SSR

Carina Lundqvist

063-14 46 73

 

Sista ansökningsdag

2022-06-27

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 27 juni . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 3 juni

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Socialsekreterare till Familjehemscentrum i Jämtlands län