Östersunds kommun

Samordnare till Barnahus

Tillsvidareanställning på heltid, tillträde snarast

 

Samverkan mellan alla kommuner i Jämtlands län, Region Jämtland Härjedalen, Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten

 

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen har cirka 300 medarbetare och är organiserad i fem verksamhetsområden: Öppenvård, Barn ungdom vuxen, Försörjningsstöd, Integration och Arbetsmarknad- och lärande. Barnahus kommer att ligga under område Öppenvård.

 

Barnahusets målgrupp är barn som är utsatta för brott främst i form av våld i nära relationer samt sexuella övergrepp. Syftet är att barn som är utsatta för brott i form av våld eller övergrepp ska få ett så bra, professionellt och sammanhållet stöd och bemötande som möjligt, både i den psykosociala och i den rättsliga processen. I Barnahus ska barnet kunna förhöras, få tillgång till krisstöd, läkarundersökas och få behandling.

 


Samordnarens huvudsakliga uppdrag är

Ha det övergripande ansvaret för den löpande verksamheten vid Barnahuset. I det ingår att vara en samordningsfunktion mellan de samverkande parterna, hålla samrådsmöten, hjälpa och stödja de personer som kommer till Barnahuset samt hålla krissamtal.

Även att ha ansvaret för dokumentation och uppföljning/statistiksammanställning på Barnahuset samt ansvara för planering av utbildningar/ kompetensutveckling och till viss del erbjuda detsamma.

 


Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är en erfaren socionom med erfarenhet från att arbeta med myndighetsutövning inom Barn och ungdomsområdet. Det är meriterande om du har någon form av adekvat vidareutbildning inom området, t.ex. Signs of Safety, Trappan-samtal m.m.

 

Vi söker dig som är en trygg och stabil person som ser relationer i sitt rätta perspektiv och som kan skilja på det personliga och det professionella. Du behöver ha en mycket god förmåga att samverka med andra parter och att leda större möten med olika professioner. Du ska kunna möta barn och familjer i svåra situationer på ett bra sätt.

 

Vi söker dig som på ett tydligt och drivande sätt kan starta upp och utveckla verksamheten. Du är kommunikativ och ödmjuk i dina kontakter samtidigt som du har förmåga och erfarenhet av att driva utvecklingsfrågor tillsammans med såväl kollegor som samarbetspartners. Du har lätt att uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Att stå inför folk och föreläsa är inget problem för dig.


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du behöver ett körkort.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 


Kontaktpersoner

Kristina Lundin, Områdeschef Öppenvård, tfn: 063-14 06 08

Carina Lundqvist, Akademikerförbundet SSR tfn: 063-14 46 73

Maria Stenlund, Vision  tfn: 063-14 32 31

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2019-11-01

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 november . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 9 oktober

Kategorier : Kontor & Administration Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Samordnare till Barnahus