Östersunds kommun

Samordnare för ledsagar- och avlösarservice LSS och SoL

Som samordnare för ledsagar- och avlösarservice ansvarar du för att verkställa insatserna ledsagarservice och avlösarservice enligt LSS (lagen om stöd och- service till vissa funktionshindrade) och SoL (Socialtjänstlagen).

 

Målgruppen består av medborgare med funktionsnedsättningar inom LSS personkretsar och medborgare som behöver stöd i sin livsföring och då framför allt äldre människor. Ledsagning syftar till att bryta isolering och stötta personer till olika aktiviteter. Avlösning innebär att man övertar vården för medborgaren i dennes hem i stället för vårdnadshavare eller partnern.

 

 

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter som samordnare ingår att rekrytera personal och sammanföra dem med medborgare som är beviljad insats. Som samordnare har du även ett visst personalansvar som delas med enhetschef. Under pågående insats har du även ett ansvar för dokumentation och uppföljning i verksamhetssystemet VIVA. I arbetet ingår även att ordna utbildning för de anställda samt kontinuerligt handleda dem i arbetet. Du kommer vara en av fyra samordnare som du även samarbetar med.

 

 

Kvalifikationer

Du som söker skall vara utbildad socionom, vi ser gärna att du har tidigare arbetat med någon av de två målgrupperna (SoL, LSS), har erfarenhet av ledarskap samt administration.

 

Du som söker har ett professionellt förhållningssätt som innefattar ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du bör ha en god samarbetsförmåga, kunna arbeta självständigt och uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha förmåga att ta ansvar och ta egna initaitiv. Att vara samordnare innebär ibland snabba förändringar och det gäller att vara flexibel och möta dessa på ett bra sätt. Som samordare bör du även kunna planera och prioritera ditt arbete. Du har en positiv grundsyn och ett humanistiskt förhållningssätt.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt intresse och engagemang för att arbeta i vårt team och med de medborgare vi möter.

 

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Upplysningar

enhetschef

Lena Bergstrand

063-14 45 43

070-3385008

 

facklig representant Akademikerförbundet SSR

Alexandra Woxlägd

063- 14 45 63

 

Sista ansökningsdag

2022-05-31

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 maj . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 4 maj

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Samordnare för ledsagar- och avlösarservice LSS och SoL