Östersunds kommun

Samordnare - Centrum mot våld

Rekryteringsprocessen:

 

Projektanställningen är på 100 % och pågår under ett års tid från första anställningsdag. Önskvärt är att du kan börja den 1 oktober 2024 eller enligt överenskommelse.

 

Ansökan ligger öppen t o m den 28 juli 2024 och intervjuer beräknas hålla under v 33. Vi ser gärna att du inkommer med din ansökan så snart som möjligt då vi går igenom dessa löpande under söktiden.

 

Centrum mot våld är ett länsövergripande kompetenscentrum som organisatoriskt är placerad i Östersunds kommun, Social- och arbetsmarknadsförvaltningen där sju medarbetare med olika inriktningar, en verksamhetsledare samt en enhetschef på viss procent arbetar.

 

Arbetet sker utifrån uppsatta mål och innebär både stöd- och förändringsarbete. En viktig utgångspunkt är att våldsutsatta skyddas från fortsatt våld. Arbetet bedrivs utifrån den hjälpsökandes behov, med ett salutogent perspektiv på individens framtid. En stor del av uppdraget är att individnivå erbjuda enskilda samtal via service och/eller bistånd till våldsutsatta vuxna och även behandling till vuxna som utövar våld i nära relation. Utöver de individuella samtalen erbjuder Centrum mot våld även gruppverksamhet.

 

Som ett kompetenscentrum har Centrum mot våld ett uppdrag i att verka som ett stöd till yrkesutövande, erbjuda utbildning samt att samordna kommunernas arbete mot våld i nära relation. Det söks regelbundet projektmedel där några är tidsbestämda medan andra blir permanent en del av verksamheten.

 

Arbetsuppgifter

Nu söker Centrum mot våld en driven och strukturerad medarbetare som kan ta sig an ett nytt uppdrag som är uppdelat i tre delar utifrån beviljade projektmedel som löper ett år framåt:

 

1. Skyddat boende - Erbjuda länets kommuner stöd i implementeringen kring den nya lagen om skyddat boende som placeringsform enligt SoL. Uppdraget handlar om att informera och ge konsultation till länets kommuner. Arbetet sker i nära samverkan med Länsstyrelsen.

 

2. Stadigvarande boende - Påbörja ett arbete med att ta fram förslag på samverkansformer mellan länets alla kommuner gällande stadigvarande boende. Uppdraget handlar om att omvärldsbevaka, ha dialog med länets kommuner och presentera ett förslag.

 

3. Systematisk uppföljning - Stödja länets kommuner i systematisk uppföljning av våldsutsatta vuxna med hjälp av SUreg. Vara ansvarig för att bearbeta statistik och sammanställa i Excel samt ha digitala avstämningar med kommunerna.

 

Utöver det huvudsakliga uppdraget kommer du som anställd på Centrum mot våld ingå i en arbetsgrupp där vi stöttar och hjälps åt med alla de uppdrag som CMV har. Det kan t ex handla om att ansvara för telefon fram till kl. 16.00 någon dag i veckan, hjälpa till med jourlägenheter, informera om CMV och generellt sett vara en lagspelare som ställer upp vid behov.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant, samt kunskap och kompetens inom området våld i nära relation. Vi ser att du har erfarenhet av att driva projekt eller annan verksamhetsutveckling inom offentlig sektor. Meriterande för uppdraget är grundläggande kunskaper inom Excel.

 

Vi ser att du värdesätter samverkansarbete högt och kan driva detta på ett självständigt och strukturerat sätt. Att ge information till grupper är något du uppskattar och du har fallenhet för att kunna uttrycka dig tydligt och informativt. Du är ansvarsfull och har nått en personlig mognad som gör att du är trygg i dig själv då det för denna tjänst kommer att läggas stor vikt vid personlig lämplighet.

 

B- körkort är ett krav.

 

Övrigt

Som anställd på Centrum mot våld erbjuds du som anställd:

. Kontinuerlig fortbildning kopplat till uppdraget

. Ett stimulerande arbete med varierande arbetsuppgifter

. Trevliga och kompetenta kollegor som värnar om verksamheten och varandra

. Närhet till verksamhetsledare som jobbar verksamhetsnära

. Möjlighet till semesterväxling

. Årsarbetstid

. Friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Utdrag ur belastningsregistret kommer att begäras in inför anställning.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Anna Lindestig

063-14 45 83

verksamhetsledare

Liselott Åsberg

063-14 3266

facklig representant Akademikerförbundet SSR

Cecilia Strand

063-14 34 94

 

 

Sista ansökningsdag

2024-07-28

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 28 juli . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 27 juni


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Samordnare - Centrum mot våld