Östersunds kommun

Samisk Utvecklingsstrateg

Tillsvidare, heltid.

 

Östersunds kommun är en del av det samiska förvaltningsområdet. Förvaltningskommunerna har ett särskilt ansvar i arbetet med att främja de nationella minoriteternas rättigheter och de historiska minoritetsspråken. Regeringens övergripande inriktning i minoritetspolitiken är att motverka diskriminering och utsatthet, säkerställa en bättre efterlevnad av Europarådets ram konvention och minoritetsspråkskonventionen, stärka de nationella minoriteternas egenmakt och inflytande, samt främja bevarandet av de nationella minoritetsspråken.

 

Tjänsten ligger under Område Styrning, Kommunledningsförvaltningen, som arbetar med utgångspunkt i Kommunstyrelsens uppsiktsplikt med att planera, styra, samordna och utveckla kommunens effektivitets- och kvalitetsarbete.

 

 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en driven och problemlösande strateg som i samverkan med personal vid kommunledningsförvaltningen, övriga förvaltningar, samernas egna organisationer och övriga förvaltningskommuner ska arbeta med samiska utvecklingsfrågor och minoritetslagstiftning. Här ingår bland annat utredningar, handläggning, projektledning, bidra med sakkunskap inom samiska området och i övrigt förekommande uppgifter.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker en driven och problemlösande strateg som är van att arbeta i ett högt tempo och leverera enligt plan. Du har gärna samisk språk- och kulturkompetens samt akademisk utbildning eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig kompetens. Du har även god samarbetsförmåga, kan arbeta självständigt och kan uttrycka dig väl i tal och i skrift. Det är bra om du har erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

 

Du kommer att arbeta i en dynamisk och tillitstyrd organisation med hög kompetens och ett högt arbetstempo vilket kräver struktur och planeringsförmåga i det vardagliga arbetet.

 

 

Förmåner

Det är viktigt för oss att du trivs och vi vill verkligen visa att vi satsar på våra medarbetare genom att erbjuder dig en mängd förmåner via vår förmånsportal, där kan du snabbt ser vilka olika typer av förmåner du kan ta del av. För att nämna några så har vi rabatt i flera butiker och på en mängd tjänster. Arbetsgivaren betalar också för pensionsrådgivning, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Du har även möjlighet att växla semesterdagtillägg till fler lediga dagar. Vi har även ett omfattande kollektivavtal med goda anställningsvillkor.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

 

Kontaktpersoner

Maria Werner Gabrielsson, chef Team Styrning 073-2748985

Elin Fluur, facklig representant Akademikerförbundet SSR

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2020-06-03

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 3 juni . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 18 maj

Kategorier : Juridik Offentliga jobb Projektledning


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Samisk Utvecklingsstrateg