Östersunds kommun

Rektor till förskolorna Orrviken, Tandsbyn och Trollåsen

I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor, genom hela livet. Det gör det lätt att bli engagerad och hitta mening. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Därför rör vi oss ständigt framåt, och gör det med hjärtat. Vi är 5 600 medarbetare inom 400 olika yrken som ger varandra styrka och inspiration. Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas både professionellt och som person. Roligt för dig och bra för Östersund!

 

Barn- och utbildningsförvaltningen i Östersund har ca 10 000 barn och elever samt cirka 1 800 medarbetare. Vårt uppdrag är att förbereda barn och unga till ett gott liv genom en bra förskola och skola och har som mål att bedriva en likvärdig och tillgänglig utbildning av god kvalitet. Våra långsiktiga utvecklingsområden är att utveckla ledarskapet på alla nivåer, strategisk kompetensförsörjning, förbättra det systematiska kvalitetsarbetet och att utveckla en mer tillgänglig lärmiljö för våra barn och elever. Vårt engagemang för våra barn tar aldrig slut och nu söker vi dig som drivs av en vilja att se möjligheter och förbättringar och vill utvecklas vidare tillsammans med oss.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse, gärna redan september 2024.

 

Arbetsuppgifter

Att arbeta som rektor är ett spännande och brett uppdrag där du är viktig för verksamhetens kvalitet. I rollen som rektor ingår ansvar för verksamheten, utbildningen, personal och budget.

 

Du ska:

- utgå från barnens bästa i ditt beslutsfattande gällande bland annat organisation av personal

- ha en god pedagogisk insikt och vara intresserad av utvecklingsarbete

- vara en engagerad pedagogisk ledare

- leda kvalitetsarbete med ständiga förbättringar som mål

- bidra till likvärdigheten på förvaltningsnivå

- nå uppställda mål utifrån tilldelade resurser

- verka för gott samarbetsklimat och god arbetsmiljö

- värdesätta samarbete och öppen kommunikation

- ansvara för rekrytering, annonsering, genomföra intervjuer och ta referenser

- planera och genomföra introduktion för nyanställd personal

- planera kompetensutveckling för anställda

- ansvara för arbetsrättsliga frågor som uppkommer

- förstå och kunna arbeta i kommunen som politiskt styrd organisation

 

 

Vi erbjuder dig att bli del av en spännande verksamhet. Vi har ett öppet klimat och respekterar varandras åsikter. Vi drivs av ett utmanande och givande arbete, är engagerade, vill utveckla oss själva och är stolta över det arbete vi gör.

 

Här finns stora möjligheter att komma med nya idéer och vara med att påverka hur vi genomför vårt gemensamma arbete framåt. Vi hoppas att du med din erfarenhet och kompetens vill vara med och bidra till ett bättre Östersund.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen samt erfarenhet inom förskolans verksamhetsområde.

 

Du har ett stort engagemang och drivkraft för att utveckla förskolan och är en kompetent ledare. Du är resultat- och målinriktad, har erfarenhet av att arbeta med utvecklings- och kvalitetsarbete i en politiskt styrd organisation och uttrycker dig mycket väl i svenska, både i tal och skrift.

 

Som person är du trygg i dig själv samt prestigelös. Genom dina personliga egenskaper och din kommunikativa förmåga inger du förtroende. Du kan arbeta självständigt men har samtidigt lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med andra. Du leder med tillit och tar vara på dina medarbetares kompetens. Du står för en kultur där samarbete, respekt, omtanke och tillit för varandra är ledord.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare. Vi kan även komma att nyttja sociala medier i vår referenstagning.

 

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

 

Välkommen med din ansökan till Östersunds kommun - där vi jobbar framåt med hjärtat.

 

Upplysningar

 

Verksamhetschef

Elisabet Uitto

063-14 23 49

facklig representant

Nås via rekryterande chef

 

 

Sista ansökningsdag

2024-08-02

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 2 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 26 juni


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Rektor till förskolorna Orrviken, Tandsbyn och Trollåsen