Östersunds kommun

Rektor Fagervallsskolan

Inför hösten öppnar sig möjligheten att söka tjänsten som rektor på Fagervallsskolan i centrala Östersund. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde inför höstterminen 2024.

 

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare. Östersunds kommun är stället för dig som vill jobba framåt med hjärtat. För oss är alla medborgare lika viktiga. Ett barn på förskolan, en bygglovssökande villaägare eller en vårdsökande pensionär. Hos oss har du möjligheter att som individ påverka hur vi genomför vårt gemensamma arbete och vara med och bidra till ett bättre Östersund. Vi är engagerade och visar omtanke för varandra och dem vi är till för.

 

Fagervallsskolan är en F-6 skola i centrala Östersund med nästan 300 elever och ingår i område Centrala staden där du jobbar tillsammans med 5 andra rektorer och biträdande rektorer i flera gemensamma frågor. Vi söker dig som med kunskap, engagemang och elevernas bästa för ögonen vill leda och utveckla verksamheten, både på skolan och i kommunen med oss.

 

Arbetsuppgifter

Som rektor är du personalansvarig chef och ansvarar för skolans systematiska kvalitetsarbete, organisation och budget med uppdraget att bygga den bästa möjliga lärandeorganisationen för eleverna inom ramen för skolans förutsättningar.

 

Du har tillgång till flera centrala stödfunktioner för att skapa bästa möjliga förutsättningar för ditt ledarskap och organisatoriskt är du underställd verksamhetschef för grundskolan.

 

Som rektor i Östersunds kommun är du också en viktig del av rektorsgruppen som består av 19 rektorer och 9 biträdande rektorer som arbetar för att både stötta, utveckla och lära tillsammans.

 

Kvalifikationer

Vi söker först och främst dig som har tidigare erfarenhet av skolledarskap eller annan likvärdig ledarerfarenhet. Rektorsprogrammet och en pedagogisk bakgrund är meriterande.

 

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. I Östersunds kommun leder våra chefer med tillit och du ska i ditt ledarskap uppfattas som tydlig och drivande med fokus på mål, resultat och kvalitet. För att lyckas i rollen ser vi att du är engagerad, driven och har god samarbetsförmåga. Du tycker att relationer är viktigt i ditt ledarskap.

 

Du har även förmåga att tänka långsiktigt och vill driva pedagogiska frågor som rör bland annat kunskapssyn, individanpassning och lärprocesser. Som person är du ansvarsfull och lyhörd, har en positiv inställning, är bra på att kommunicera och har en förmåga att inspirera, engagera och skapa förtroende. Du förespråkar delaktighet och driver din enhet i samverkan med personalen i syfte att utveckla verksamheten tillsammans mot uppsatta mål. Du har också förmåga att knyta kontakter och samarbeta med externa aktörer.

 

Rekrytering kan påbörjas innan sista ansökningsdag så vänta inte med din ansökan.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Upplysningar

 

verksamhetschef

Thomas Hallberg

063-14 45 54

facklig representant

Maria Landqvist

0725883194

 

Sista ansökningsdag

2024-04-21

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : För 6 timmar sedan . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 3 april

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Rektor Fagervallsskolan