Östersunds kommun

Rektor

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare. Östersunds kommun är stället för dig som vill jobba framåt med hjärtat. För oss är alla medborgare lika viktiga. Ett barn på förskolan, en bygglovssökande villaägare eller en vårdsökande pensionär. Hos oss har du möjligheter att som individ påverka hur vi genomför vårt gemensamma arbete och vara med och bidra till ett bättre Östersund. Vi är engagerade och visar omtanke för varandra och dem vi är till för.

 

Barn och utbildningsförvaltningens mål är att bedriva en likvärdig och tillgänglig utbildning av god kvalitet. Idag omfattar vår verksamhet cirka 10 000 barn och elever samt cirka 1800 medarbetare. I förskolan arbetar alla för att barnen ska uppleva förskolan som rolig, trygg och lärorik och vi utvecklar våra befintliga lärmiljöer för att möta framtidens krav.

 

 

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som rektor är ett utmanande och brett uppdrag, där du ansvarar för verksamhetens utveckling och kvalitet. Du är en möjliggörare för dina medarbetare på förskolorna och genom ditt engagemang sätter du dig in i barnens behov för att göra deras tillvaro bättre. Med handlingskraft och kunskap säkerställer du att barnen får bästa möjliga utbildning.

 

Som rektor ska Du:

 

- ha en god pedagogisk insikt

 

- nå uppställda mål utifrån tilldelade resurser

 

- ta ansvar för helheten

 

- leda kvalitetsarbete med ständiga förbättringar som mål

 

- vara en engagerad, omtänksam och utåtriktad ledare

 

- skapa goda relationer och verka för gott samarbetsklimat och god arbetsmiljö

 

- värdesätta samarbete

 

Vi arbetar aktivt för att du ska ha tillräckligt utrymme för ditt pedagogiska ledarskap, bl.a. genom att utveckla våra stödfunktioner. Du får tillgång till ekonom, intendent för fastighetsfrågor, sakkunniga i barnhälsofrågor och juridik, miljösamordnare m.fl. För att utveckla likvärdigheten inom kommunens förskolor kommer du tillhöra ett av sex rektorsområden. Där samarbetar du med 2-3 andra rektorer för att driva och utveckla den bästa tänkbara förskolan för våra barn. Syftet är också att ge utrymme för ett kollegialt lärande och arbete. Alla rektorer i förskolan samlas i rektorsgruppen ungefär 3 dagar per månad för att verka för en likvärdig förskola och för gemensam kompetensutveckling. Just nu deltar vi i ett projekt med Mittuniversitetet, "Kvalitet i förskolan", som handlar om hur vi ska arbeta med ständiga förbättringar i förskolan på alla nivåer. Från barn och vårdnadshavare till politiken.

 

Som ny chef i kommunen får du gå "Ny som chef" och vi erbjuder en mentor under din första tid som rektor. Har du inte gått rektorsprogrammet så kommer det att planeras för. Östersunds kommun erbjuder kontinuerligt interna utbildningar för sina chefer och har gemensamma chefsdagar varje år. Vi satsar på våra chefer!

 

 

Kvalifikationer

Meriterande är att Du:

 

- genomgått rektorsprogrammet

 

- har din pedagogiska bakgrund inom förskolan

 

- tidigare arbetslivserfarenhet som rektor/chef

 

Det är viktigt för oss att du trivs på ditt arbete, Östersunds kommun har därför tagit fram en mängd förmåner för dig som anställd. Det rör sig om allt från friskvårdsbidrag till pensionsrådgivning och rabatter i butiker. Dessutom vill vi underlätta om något händer i ditt privatliv vilket innebär att vi även erbjuder specialiststöd från jurister psykologer och ekonomer.

 

Välj en arbetsgivare som satsar på sina medarbetare!

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag är den 31/12-2021. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstidens gång.

 

 

Upplysningar

verksamhetschef

Elisabet Uitto

063-14 43 29

070-1917197

 

Sista ansökningsdag

2021-12-31

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 december . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 26 november

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Rektor