Östersunds kommun

Projektledare till förstudien Civilsamhället och kommunen i samverkan

Social- och arbetsmarknadsförvaltning, Östersunds kommun söker

 

Projektledare till förstudien Civilsamhället och kommunen i samverkan

 

Projektanställning 1,5 år på heltid med start i oktober 2024.

 

Rekrytering sker förutsatt att projektmedel beviljas!

 

Har du frågor om tjänsten?

Kontakta då rekryterande chef Karin Ramström efter den 12 augusti.

 

Är du passionerad i ditt samhällsengagemang och vill bidra till att stärka samverkan mellan kommunen och civilsamhället? Har du erfarenhet av projektledning och av att leda samskapande processer? Då kan du vara den vi söker!

 

Om tjänsten:

 

Östersunds Kommun söker en engagerad och erfaren projektledare för en förstudie som syftar till att utveckla och stärka samarbetet mellan Social- och arbetsmarknadsförvaltningen och civilsamhällets organisationer.

 

Förstudien kommer pågå från oktober 2024 till maj 2026, förutsatt att projektmedel beviljas.

 

Tjänsten innebär att du kommer samarbeta med de flesta verksamheter inom förvaltningen, många av samhällets civilsamhällesorganisationer och självklart ha örat mot marken och lyssna in våra invånare. Allt med syftet att identifiera var och hur samverkan kan ske, vilket i nästa skede ska implementeras och på sikt förbättra stödet till invånarna i kommunen.

 

Du kommer att ingå i ett agilt team vars sammansättning varierar utifrån förvaltningens identifierade behov. Din närmsta chef är vår biträdande förvaltningschef och du rapporterar till projektets styrgrupp samt finansiär.

 

Som projektledare kommer du att ha en central roll i att driva projektet framåt, samordna aktiviteter och facilitera samskapande processer.

 

För förstudien finns uppsatta projektmål och indikatorer.

 

Arbetsuppgifter

Leda och samordna förstudien: Planera, organisera och följa upp projektets aktiviteter för att säkerställa att målen uppnås.

 

Facilitera samskapande workshops: Engagera och leda workshops med deltagare från kommunen, invånare och civilsamhällets organisationer.

 

Stärka samarbetet: Bygga och underhålla starka relationer med nyckelaktörer inom civilsamhället.

 

Analysera och rapportera: Samla in data och feedback, analysera resultat och rapportera/involvera projektgrupp, styrgrupp och finansiär.

 

Kommunikation: Kommunicera såväl internt som externt kring förstudiens aktiviteter och framgångar med syfte att få en bred förankring kring förstudiens resultat och bana väg för vidare implementering.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av att leda och samordna komplexa projekt, gärna inom offentlig sektor eller inom civilsamhället. Har du varit projektledare för projekt finansierat via ESF är det meriterande.

 

Du har starka färdigheter inom projektledning och användarcentrerad design och/eller tjänstedesign. Vi ser gärna att du arbetat med medborgardialoger, samskapande processer eller med andra liknande metoder.

 

Du besitter utmärkta kommunikativa förmågor, både skriftligt och muntligt, med erfarenhet av att facilitera workshops och leda team.

 

Du behöver ha god förmåga att använda digitala verktyg för projektledning och datainsamling.

 

Vi tror att din superkraft är att bygga förtroendefulla relationer och navigera mellan olika kulturella och organisatoriska kontexter.

 

Uppfyller du dessa högt ställda förväntningar så är du varmt välkommen att söka tjänsten och kanske bli en del av vårt härliga gäng på Social och arbetsmarknadsförvaltningen!

 

Rekryterande chef är åter i tjänst den 12 augusti, Du är välkommen med frågor kring rekryteringen och tjänsten då.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

Sektorchef

Karin Ramström

063-143776

 

 

Sista ansökningsdag

2024-08-18

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 18 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 10 juli


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Projektledare till förstudien Civilsamhället och kommunen i samverkan