Östersunds kommun

Projektledare klimatneutrala Östersund 2030

Vill du hjälpa Östersund att ta nästa steg i klimatomställningen? Som projektledare för "Klimatneutrala Östersund 2030" har du en framträdande roll i ett viktigt och komplext arbete. Projektet medfinansieras av Viable Cities, ett strategiskt innovationsprogram med fokus på omställningen till klimatneutrala och hållbara städer.

 

Tjänsten är en projektanställning 100% placerad på Samhällsbyggnad, avdelningen Miljö och hälsa. Projektet är beräknat att pågå från 2022-01-10 till och med 2024-09-30.

 

Förmåner

Det är viktigt för oss att du trivs på ditt arbete, Östersunds kommun har därför tagit fram en mängd förmåner för dig som anställd. Det rör sig om allt från friskvårdsbidrag till pensionsrådgivning och rabatter i butiker. Dessutom vill vi underlätta om något händer i ditt privatliv vilket innebär att vi även erbjuder specialiststöd från jurister, psykologer och ekonomer.

 

Välj en arbetsgivare som satsar på sina medarbetare!

 

 

Arbetsuppgifter

Som projektledare för Klimatneutrala Östersund 2030 ansvarar du för att driva och samordna projektet tillsammans med kommunikatör, innovationsledare, delprojektledare, klimatstrateger, ledningsgrupp, styrgrupp och partners.

 

Du leder arbetet med att omvandla och utveckla Östersunds kommun till en klimatneutral kommun. Detta i en högre takt än hittills, med fokus på destinationen, event, stadsutveckling, byggande, smart city och cirkulära processer. I rollen ingår att testa och införa nya arbetssätt och lösningar, samt ta del av andra kommuners erfarenheter för att säkra en klimatomställning som gynnar både invånare och företag i kommunen.

 

Du driver och deltar aktivt i projektets alla aktiviteter och upprätthåller goda relationer med projektets deltagare och partners, samt koordinerar återrapporteringen. Tillsammans med projektkommunikatören ansvarar du för kommunikationen kring projektet. I arbetet ingår även att samordna evenemang och att samverka med övriga pågående projekt.

 

 

Kvalifikationer

Vi vill att du har minst tre års högskoleutbildning, gärna inom miljövetenskap eller motsvarande likvärdig utbildning. Du behöver ha erfarenhet av samordningsuppdrag inom miljö och klimat i offentlig verksamhet, kommun eller större företag. Självklart har du ett stort intresse för hållbarhetsfrågor och vill aktivt bidra till omställningen mot ett hållbart och klimatneutralt samhälle. Du bör också ha god förmåga att driva och skapa förståelse för dessa frågor.

 

Du har erfarenhet av att arbeta i projekt med tillhörande samordning och administration. Projektledarutbildning är meriterande. Vi vill även att du har erfarenhet av att ta fram och koordinera komplexa handlingsplaner.

 

Som person är du ansvarstagande, strukturerad och driven. Vidare kan du planera och organisera ditt arbete. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.

 

Du är kommunikativ med förmågan att inspirera och skapa delaktighet. Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer, både internt och externt och samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

 

Kommunikation och dokumentation är en viktig del i arbetet och därför krävs mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska. Du har förmågan att skriva tydligt och välstrukturerat, samt har förmågan att anpassa dina texter beroende på målgrupp. Du talar gärna inför grupp och har förmågan att hålla presentationer, föreläsningar och utbildningar. Självklart anpassar du dessa efter målgruppens behov och återkoppling.

 

Du är van användare av Office-paketet, vilket du använder i ditt dagliga arbete. Du som söker till oss har B-körkort för att enkelt ta dig runt i kommunen vid behov.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg och intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Upplysningar

miljöchef

Ann-Charlotte Skoog

063-14 33 11

070-5366581

 

facklig representant Naturvetarna

Hanna Lundqvist

063-14 41 42

 

facklig representant Vision

Glenn Ålund

063-14 33 02

 

Sista ansökningsdag

2021-12-13

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 13 december . Arbetsort : Östersund . Publicerat : Igår

Kategorier : Miljö & Naturbruk Projektledning


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Projektledare klimatneutrala Östersund 2030