Östersunds kommun

Projektledare för utvecklingsprojekt inom cirkulärt byggande och återbruk

Vi utvecklar Östersund för vårt klimat - vill du vara med?

Vi söker projektledare för utvecklingsprojekt inom cirkulärt byggande och återbruk

 

Östersunds kommun kommer driva projektet "Bygge till bygge" under tre år. Projektet ska skapa testarenor för offentliga organisationer, företag och forskning kan samverka i att ta fram lösningar för cirkulärt byggande och återbruk av byggmaterial. Vi söker därför dig som vill driva utvecklingsprojektet.

 

Projektenheten är kommunens specialister på bygg- och anläggningsprojekt från idé till färdigt resultat. Enheten hanterar kommunens större bygg- och anläggningsprojekt och är Jämtlands största byggherre.

 

I rollen som projektledare har du det övergripande ansvaret för att planera och leda dina projekt. För att bidra till projektetens framgång krävs stor förmåga att samla team och att få medarbetare från olika förvaltningar, verksamheter och externa aktörer att samarbeta. På Projektenheten jobbar vi med balans mellan fritid och arbete. Tillsammans utvecklas vi som arbetsgrupp genom att tillvarata våra olika kompetenser. Inom enheten arbetar i dag 19 personer som projektleder stora utvecklingsprojekt inom återbruk, byggandet av skolor, vårdboenden, nya vägar och utbyggnad av VA. Ett axplock av pågående projekt kan du hitta här:

 

https://www.ostersund.se/bygga-bo-och-miljo/bygga/byggprojekt-och-satsningar/oversiktskarta---storre-byggprojekt.html

 

Vardagen präglas av arbetsglädje, högt tempo och en stor variation i uppgifter. Vårt arbete genomsyras av hjälpsamhet, utveckling och affärsmässighet.

 

Att arbeta för Östersunds kommun innebär att du har del i några tydliga förmåner, t.ex. möjlighet att semesterväxla till fler semesterdagar, friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag, möjlighet till distansarbete och tillgång till en förmånsportal med erbjudanden.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som projektledare har du det övergripande ansvaret för att planera, leda och rapportera projektet. För att bidra till projektets framgång krävs stor förmåga att driva komplexa processutvecklingsarbeten samt en hög samarbetsförmåga där analys av olika behov kommer stå i centrum.

 

Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Lön och övriga anställningsvillkor kommer vi överens om i samband med anställning.

 

Kvalifikationer

- Vi söker dig som har högskoleexamen på minst 120p/180hp inom ekonomi, klimat/miljö, samhällsbyggnad, teknik / ingenjör eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer är likvärdig.

 

- Erfarenhet av projektledning.

 

Meriterande

- Erfarenhet av ekonomistyrning i projekt.

 

- Erfarenhet av påverkansarbete.

 

- Erfarenhet av externfinansierade projekt.

 

- Erfarenhet av arbete inom stat eller kommun.

 

Vi söker dig med vana av att arbeta självständigt, strukturerat och med god förmåga att organisera och har ett eget driv. Din samarbetsförmåga är hög, såväl i rollen som projektledare som i kontakter med externa entreprenörer och samarbetspartners.

 

Du har även en god dokumentationsvana och skall också kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

 

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekryteringsprocess.

 

CV och personligt brev ska skickas med ansökan. Uppvisande av betyg / intyg kan bli aktuellt vid eventuell intervju.

 

Vi kommer hålla anställningsintervjuer löpande. Hittar vi rätt person kan vi tillsätta tjänsten innan ansökningstiden gått ut.

 

Kontaktinformation

- Hans Green, lokalstrateg och tf projektchef, hans.green@ostersund.se, 063-14-46 12

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.?

 

Upplysningar

 

tf chef

Hans Green

063-14 46 12

 

Sista ansökningsdag

2024-02-25

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : För 8 timmar sedan . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 13 februari

Kategorier : Bygg & Anläggning Miljö & Naturbruk Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Projektledare för utvecklingsprojekt inom cirkulärt byggande och återbruk