Östersunds kommun

Projektledare bygg och anläggning

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Lön och övriga anställningsvillkor överenskommes i samband med anställning.
 
Projektenheten inom Teknisk förvaltningen är en enhet vars funktion är att utföra nybyggnads- och ombyggnadsprojekt inom kommunen. Vi agerar kommunens samlade kompetensbank när det gäller projektprocessen och utveckling av projekt. Vi skall affärsmässigt och serviceinriktat genomföra husbyggnads- och anläggningsprojekt från idé till färdigt resultat.
 
Vi utvecklar och bevakar även de viktiga delarna inom miljö, säkerhet och arbetsmiljö.
 
Projektenheten är en enhet med 15 anställda där arbetssättet präglas av hjälpsamhet och affärsmässighet. Vi lägger stor vikt vid Östersunds kommuns kultur som utgår från engagemang, omtanke och utveckling.
 

Arbetsuppgifter

Din roll är att driva projekt från utredning, projektering, produktion och vidare fram till överlämnande. Då Östersunds kommuns verksamhetsområde bland annat omfattar fastigheter, skolor, vattendistribution och fysisk infrastruktur krävs en god förståelse för dess olika delar. Detta ställer stora krav på förståelse för verksamheternas olika utmaningar.

Din roll som projektledare innebär att driva projekt mot fastställda mål inom respektive projekt. Dina arbetsuppgifter kan omfatta:

- Från idé utveckla projekt mot kommunens uppsatta mål
- Upphandla externa konsulter och entreprenörer enligt LOU/LUF
- Tillståndshantering hos myndigheter
- Jobba aktivt med uppföljning mot projektets uppsatta ramar

I rollen som projektledare har du det övergripande ansvaret för att planera och leda dina projekt. Arbetet kräver en stor förmåga att samla team och få olika människor både inom Östersunds kommun men också externa aktörer att samarbeta och bidra till projektets framgång.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har högskoleexamen (minst 180 hp) inom teknik/miljö/samhällsbyggnad/anläggning eller utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- har flera års relevant erfarenhet från arbete i ledande befattning samt erfarenhet från stora eller komplexa projekt i bygg- och anläggningsbranschen
- har kunskap om projektprocessen och lagstiftning kopplat därtill
- har stor förståelse för vikten av aktiv ekonomistyrning i projektledarrollen
- uttrycker dig väl i tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
 
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.
 

Kontaktpersoner

Mathias Ekman, enhetschef 063-14 33 22
Marina Koster, facklig representant Sveriges Ingenjörer 063-14 41 22
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag
2019-10-23Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : För ungefär en timme sedan . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 24 september

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Projektledare bygg och anläggning