Östersunds kommun

Projektledare till Parasportprojekt

Projektledare till parasportprojektet “Rätt från början – metoder för medskapande utformning”.
 
Anställningstid 
Projektanställning till och med 31 december 2021, heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
 
 
Om Kultur- och fritidsenheten 
Kultur- och fritidsenheten ingår som en av fyra enheter inom Kultur- och fritidsförvaltningen. Förvaltningen är kultur- och fritidsnämndens stöd och ansvarar bland annat för kulturskola, bibliotek, allmänkulturella frågor och bidragsgivning inom kultur, fritid och idrott. 
 
På enheten arbetar idag 12 personer. I enheten ingår kommunens föreningsservice inklusive hantering av arrangemang/evenemang, konsthantering samt beställning av drift och utveckling av kommunens fritids- och idrottsanläggningar. Enheten har ett strategiskt uppdrag när det gäller långsiktig utveckling inom idrotts-, allmänkultur- och friluftslivsområdet i samverkan med föreningar, andra förvaltningar, företag och andra aktörer.
 
Enheten strävar efter att skapa en attraktiv miljö där vi alla känner oss värdefulla. Där vi främjar mångfald, tillit, jämställdhet, hälsa och kreativitet och tillgänglighet, värden som får oss att trivas och vara stolta över Östersund.

 
Arbetsuppgifter

I april 2020 blev Kultur- och fritidsenheten tilldelad ett Vinnovaprojekt som sträcker sig till december 2021. Projektet heter “Rätt från början – metoder för medskapande utformning” och vi söker därför en projektledare som ska driva projektet under projekttiden.
 
Som projektledare innebär det att du har rapporterings- samt budget- och måluppföljningsvana. Din roll kommer till stor del innebära planering, synkronisering, beställning och genomförande. Även andra arbetsuppgifter inom enhetens ansvar kan bli aktuella inom projekttiden.
 
Du kommer också ha tät dialog med referensgruppen, samverkansparterna Svenska Parasportförbundet och Mittuniversitetet samt externa parter som kan medverka för att utveckla samverkansmodellen.

 
Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig akademisk utbildning inom idrotts- och fritidsområdet, eller liknande utbildningsnivå, samt bred arbetslivserfarenhet, gärna inom både offentlig förvaltning och privata sektorn. Du bör ha ett stort engagemang och intresse för idrotts- och fritidsfrågor.
 
Vi söker dig som är både utåtriktad, nyfiken, analytisk, ansvarsfull och strukturerad, och bra på att uttrycka sig i tal och skrift och som trivs med att arbeta såväl självständigt som i team.
 
Det är meriterande om du har vana att söka projektmedel, t ex regionala stöd från EU, då vi tror att man kan bygga vidare på konceptet och få till fler projekt inom liknande områden för Östersunds kommun.
 
Vi arbetar och kommunicerar huvudsakligen i Microsoft Office 365 (Teams mm).
 
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 
Kontaktpersoner

Henrik Jansson chef, henrik.jansson@ostersund.se

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag

2020-06-01


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 1 juni . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 11 maj

Kategorier : Konst & Kultur & Musik Offentliga jobb Projektledning


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Projektledare till Parasportprojekt